Yes Mån!

Mannen Måneskin maken statement en zoenen tijdens optreden

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMannen Måneskin maken statement en zoenen tijdens optreden
RTL

Bandleden van songfestivalwinnaar Måneskin hebben opnieuw een krachtige boodschap overgebracht door op het podium met elkaar te zoenen. Frontman Damiano David (22) en gitarist Thomas Raggi (20) gingen ervoor tijdens een optreden in Polen.

"Love is never wrong!"

"Wij vinden dat iedereen dit zonder angst moet kunnen doen. Wij vinden dat iedereen volledig vrij moet zijn om te zijn wie ze fucking willen zijn", riep David daarna in de camera onder groot gejuich van het publiek. "Love is never wrong!"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De beelden worden zondag volop gedeeld op sociale media, zo ook door Måneskin-basgitarist Victoria De Angelis, het enige vrouwelijke lid van de band. 'We moeten allemaal trots zijn op wie we zijn', schrijft ze erbij.

'Beatles-taferelen' bij 3FM voor songfestivalwinnaar Måneskin
Lees ook

'Beatles-taferelen' bij 3FM voor songfestivalwinnaar Måneskin

Dat Måneskin de actie juist in Polen doet is geen toeval. De Poolse LHBTI-gemeenschap voelt zich de afgelopen jaren steeds meer bedreigd. Het is ook niet de eerste keer dat er gekust wordt op het podium tussen de verschillende bandleden. Dat gebeurde ook al tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Måneskin is in korte tijd een van de populairste bands van Europa geworden. Zelden wist een songfestivalwinnaar zoveel succes te oogsten. In heel Europa staat de band met verschillende nummers in top van de hitlijsten. Zo staat Måneskin in Nederland momenteel met drie singles in de top vijf van de Single Top 100.

Vlak na hun winst op het songfestival sprak Aran Bade met de populaire band. Je bekijkt het interview hieronder.