Krokodillentranen

Zus Britney Spears reageert voor het eerst: 'Ik steun haar'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZus Britney Spears reageert voor het eerst: 'Ik steun haar'
RTL

Jamie Lynn Spears (30) heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op de wens van haar zus Britney (39) om van het curatorschap van haar vader Jamie af te komen. Ze zegt in een emotionele video op Instagram volledig achter haar te staan. "Ik steun mijn zus. Ik hou van haar, heb dat altijd gedaan en zal dat ook blijven doen. Ik wil dat ze gelukkig is."

"Het was niet aan mij om dit aan de kaak te stellen"

Het negen jaar jongere zusje van Britney hield tot dusver bewust haar mond over situatie. Ze vond dat ze er pas wat over kon zeggen als Britney dat eerst had gedaan. "Het was niet aan mij om dit aan de kaak te stellen, maar nu ze zich zo duidelijk heeft uitgesproken en gezegd heeft wat ze moest zeggen, kan ik haar voorbeeld volgen."

Jamie Lynn, bekend van haar rollen in de Nickelodeon-series Zoey 101 en All That, maakte de keuze om alleen als een zus in Britney's leven te zijn. Daardoor kon en wilde ze niet publiekelijk over de zaak praten. "Misschien heb ik haar niet gesteund zoals het publiek zou willen met een hashtag op een openbaar platform. Maar ik kan je verzekeren dat ik mijn zus heb gesteund lang voordat er een hashtag was, en ik zal haar lang daarna steunen."

Ex Britney Spears: 'Ze wil nog héél graag een dochter'
Lees ook

Ex Britney Spears: 'Ze wil nog héél graag een dochter'

Britney zei afgelopen woensdag voor het eerst in het openbaar dat ze af wil van het curatorschap. Tijdens een hoorzitting vertelde de zangeres de rechter onder meer dat ze zich "een slaaf" van haar vader voelt. De zangeres kondigde ook aan haar familie aan te willen klagen, zonder daarbij namen te noemen. "De mensen die mij dit hebben aangedaan, zouden hier niet mee weg mogen komen", aldus Britney.

De 39-jarige zangeres staat sinds 2008 vanwege een mentale inzinking onder toezicht van haar vader. Dat houdt in dat Jamie Spears sindsdien verantwoordelijk is voor al haar zakelijke en persoonlijke beslissingen.

Lees meer over
Britney SpearsJamie Lynn Spears