Lijstduwer

Caitlyn Jenner gaat dit jaar nog op voor gouverneurschap

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPCaitlyn Jenner gaat dit jaar nog op voor gouverneurschap
RTL

Realityster en voormalig atleet Caitlyn Jenner (71) kan op 14 september een gooi doen naar het gouverneurschap van de staat Californië. Donderdag werd bekend dat op die datum de vervroegde verkiezingen daar plaatsvinden.

Omdat een door Republikeinen gesteunde petitie eerder dit jaar 1,6 miljoen handtekeningen opleverde, komt er een zogeheten herroepingsstemming om te bepalen of de huidige Democratische gouverneur Gavin Newsom mag blijven. Op hetzelfde kiesbiljet moeten stemmers ook gelijk aangeven wie ze als vervanger willen zien als de meerderheid van de kiezers Gavin weg blijkt te willen hebben.

Caitlyn kondigde in april haar kandidatuur aan. Sinds dat moment is de Republikeinse verschillende keren in opspraak geraakt door uitspraken. Zo zegt de 71-jarige voor een grensmuur tussen de VS en Mexico te zijn, een paradepaardje van de voormalige president Trump. Ook verklaarde ze dat transmeisjes wat haar betreft niet mee mogen doen aan de sportcompetities voor vrouwen op scholen.

Caitlyn Jenner woedend op presentator Jimmy Kimmel
Lees ook

Caitlyn Jenner woedend op presentator Jimmy Kimmel

De realityster en winnaar op de tienkamp tijdens de Olympische Spelen in 1976 maakte in 2015 bekend dat ze transgender is en noemt zichzelf activist op het gebied van transrechten. Na haar recente uitspraken wordt ze echter verketterd door veel leden van de lhbtq-gemeenschap.

Lees meer over
Caitlyn JennerVerenigde Staten