smeekgebed

Måneskin als eerste songfestivalact ooit bovenaan Spotify-lijst

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesMåneskin als eerste songfestivalact ooit bovenaan Spotify-lijst
RTL

Måneskin is de eerste songfestivalact ooit met een nummer bovenaan de dagelijkse Spotify-lijst. Wereldwijd werd het liedje 'Beggin'' zaterdag bijna 7,5 miljoen keer beluisterd.

Måneskin is na het winnen van het Eurovisiesongfestival in korte tijd een van de populairste bands van Europa geworden. Zelden wist een songfestivalwinnaar zoveel succes te oogsten. In heel Europa, waaronder Nederland, staat de band met verschillende nummers in de top van de hitlijsten.

Nikkie de Jager in extase door zoenende mannen Måneskin
Lees ook

Nikkie de Jager in extase door zoenende mannen Måneskin

Ook de rest van de wereld wordt inmiddels wakker. Buiten Europa nemen de streamingaantallen toe, onder meer in Brazilië, Mexico en India. 'Beggin'' is in de Verenigde Staten inmiddels de op acht na populairste track op Spotify. Een notering in de prestigieuze Billboard Hot 100 lijkt daarom niet ver meer weg.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Duncan Laurence boekt ook nog altijd succes in de Verenigde Staten. Zijn 'Arcade' steeg vorige week naar 61, de hoogste positie tot nu toe. 'Arcade' was het eerste winnende songfestivalliedje in 45 jaar met een notering in het land. De kans dat ook Måneskins winnende liedje 'ZITTI E BUON'I de Billboard Hot 100 gaat halen lijkt klein.

Lees meer over
Duncan LaurenceManeskinEurovisiesongfestival