MILJOEN KEER BEDANKT

Inmiddels 1,2 miljoen euro ingezameld voor vermiste Tanja Groen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPInmiddels 1,2 miljoen euro ingezameld voor vermiste Tanja Groen
RTL

De opbrengst van de inzamelingsactie van Stichting De Gouden Tip voor de vermissingszaak van Tanja Groen is opgelopen tot 1.224.000 euro. En dat bedrag loopt nog steeds op, zegt het programma Tijd voor MAX. Dinsdagavond wijdde het programma de hele uitzending aan de vermissingszaak. De actie werd opgezet door Peter R. de Vries (64), voorzitter van de stichting.

Het doel van de inzamelingsactie was om 1 miljoen euro op te halen voor de tip die leidt naar de opsporing van de sinds 1993 vermiste studente. Aan het einde van de Tijd voor MAX-uitzending stond de teller op 931.000 euro. Twee uur later maakte Simon Vuyk, bestuurslid van de stichting, in het programma Op1 bekend dat de 1 miljoen euro gehaald was. Het geld dat daarboven binnenkomt, wordt ingezet voor andere zaken die een gouden tip nodig hebben.

Grote wens Peter R. komt uit: 1 miljoen opgehaald voor gouden tip Tanja Groen
Lees ook

Grote wens Peter R. komt uit: 1 miljoen opgehaald voor gouden tip Tanja Groen

De zaak van de destijds 18-jarige studente van de Universiteit Maastricht kreeg afgelopen week meerdere keren aandacht nadat De Vries na zijn televisieoptreden bij RTL Boulevard was neergeschoten in Amsterdam. In de uitzending van MAX waren de kinderen van De Vries, Kelly en Royce, te zien. In een video bedankten ze voor alle steun die ze na de aanslag ontvingen en riepen ze op om samen 'de droom' van hun vader te verwezenlijken om de zaak van Groen 'en vele andere zaken tot een oplossing te brengen'.

Lees meer over
Peter R. de VriesTanja Groen