miljoen keer dank

Grote wens Peter R. komt uit: 1 miljoen opgehaald voor gouden tip Tanja Groen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGrote wens Peter R. komt uit: 1 miljoen opgehaald voor gouden tip Tanja Groen
RTL

Precies een week na de aanslag op Peter R. de Vries (64) bereikt zijn stichting De Gouden Tip een grote mijlpaal. Er is inmiddels 1 miljoen euro opgehaald voor de gouden tip die naar de opsporing of vondst van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen moet leiden. Dit bevestigt criminoloog Simon Vuyk in 'Op1'.

Peter R. bekommert zich al jaren om de zaak van Tanja Groen: de 18-jarige studente die in 1993 nooit meer thuiskwam na een introductieweek van de Universiteit Maastricht. Door de stichting vorige maand - op wat Tanja's 46ste verjaardag moest zijn - te lanceren wil Peter R. zoveel mogelijk geld inzamelen om de zaak na al die jaren op te lossen. Na de eerste dag stond de teller al op 100.000 euro, inmiddels is het bedrag van een miljoen euro bereikt mede dankzij de Tijd voor Max-special over de zaak van Tanja. 

Tijdens de Tijd voor Max-special 'Breng Tanja Thuis' deden de ouders van Tanja eenmalig hun verhaal. Ook sprak Simon Vuyk, die al meer dan dertig jaar met Peter R. de Vries samenwerkt, en zong Glennis Grace een favoriet nummer van Tanja. Die uitzending was het laatste zetje dat de stichting nodig had om genoeg donaties op te halen. 

In Op1 vertelt Simon dat er op het moment 1,2 miljoen euro is opgehaald. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Kinderen Peter R. de Vries bedanken voor steun: 'Doet ons ontzettend goed'
Lees ook

Kinderen Peter R. de Vries bedanken voor steun: 'Doet ons ontzettend goed'

Peter R. heeft maar één doel met zijn stichting en dat is Tanja thuisbrengen bij haar ouders. De gouden tip wordt dus beloond met 1 miljoen euro. In de video hoor je alles over de verdwijningszaak. Doneren kan overigens nog steeds. De rest wordt gebruikt voor beloningen in andere zaken die verlegen zitten om de gouden tip. Doneren kan via de website van de stichting.

Lees meer over
Peter R. de VriesTanja GroenAanslag op Peter R. de Vries