43 miljoen keer gestreamd

Dotan krijgt gouden plaat voor nieuwe album

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPDotan krijgt gouden plaat voor nieuwe album
RTL

Dotan (34) heeft een gouden plaat gekregen voor zijn album 'Satellites;. De Nederlandse zanger ontving de award na zijn optreden bij het Italiaanse tv-programma 'Bruno Estate', omdat zijn album meer dan 43 miljoen keer gestreamd is.

"Dit voelt echt als een cadeau voor al het harde werk"

In Italië wonen, na Nederland, de meeste luisteraars van Dotan wereldwijd. "Deze gouden plaat krijgt een heel speciale plek bij mij thuis. Ik wil iedereen die mijn muziek luistert enorm bedanken", reageert Dotan Harpenau, zoals de artiest voluit heet. "Ik weet dat dit album lang op zich heeft laten wachten, maar ik heb het met heel mijn hart en ziel gemaakt. Dit voelt echt als een cadeau voor al het harde werk en vooral in deze tijd is het zo mooi om te zien dat mensen nog de moeite nemen het hele album te luisteren."

Dotan is ook dankbaar voor zijn fouten: 'Daardoor kon ik groeien'
Lees ook

Dotan is ook dankbaar voor zijn fouten: 'Daardoor kon ik groeien'

'Satellites' is het eerste album van Dotan in zeven jaar tijd en is de opvolger van '7 Layers' dat in januari 2014 uitkwam. Daarop stonden hits als 'Home', 'Hungry' en 'Let The River In'.

In de afgelopen jaren kwam Dotan meermaals om andere redenen dan zijn muziek in het nieuws. Zo raakte hij in 2018 in opspraak omdat hij nepaccounts gebruikte om zichzelf op te hemelen. Ook verzon de zanger verhalen over zijn populariteit. Op 16 oktober start zijn Europese albumtour in België. Op 4 november eindigt de tour in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Dotan