Vanwege coronapandemie

Koning Willem-Alexander niet naar Olympische Spelen in Tokio

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPKoning Willem-Alexander niet naar Olympische Spelen in Tokio
RTL

Koning Willem-Alexander gaat niet naar Olympische Spelen in Tokio. Reden is de coronapandemie. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Vanwege de corona-uitbraak zijn buitenlandse bezoekers niet welkom tijdens de Spelen in Japan. Nederlandse sporters die klaar zijn, mogen ook niet in Japan blijven, ze keren snel terug.

Geen publiek bij Olympische Spelen in Tokio
Lees ook

Geen publiek bij Olympische Spelen in Tokio

Huldigen in Nederland

Tijdens de Olympische Spelen staat op het strand van Scheveningen een groot olympisch festivalterrein. Bezoekers kunnen daar zelf sporten, maar ook naar de olympische wedstrijden kijken. TeamNL Olympic Festival heet het evenement, dat van 23 juli tot en met 8 augustus wordt gehouden.

Het festival wordt geopend door koning Willem-Alexander. De uit Tokio terugkerende sporters worden in Scheveningen onthaald. Na afloop van de Spelen, op 10 augustus, worden alle Nederlandse olympische deelnemers op het Scheveningse strand gehuldigd.

Op het festivalterrein wordt overdag gesport onder begeleiding van verschillende sportbonden. Daarnaast kunnen de Olympische Spelen live worden gevolgd op grote tv-schermen. Huldigingen van Olympische medaillewinnaars zullen ook plaatsvinden op het festivalterrein.

Lees meer over
Koning Willem-AlexanderOlympische SpelenCoronabesmettingen