It's A Man's World

Ex-bodyguard Britney geeft heftig medicijngebruik zangeres toe

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesEx-bodyguard Britney geeft heftig medicijngebruik zangeres toe
RTL

Volgens Fernando Flores, een van Britney Spears' voormalige lijfwachten klopt het dat de 39-jarige zangeres wekelijks een cocktail van sterke medicijnen toegediend kreeg en vaak in tranen uitbarstte vanwege de onderdrukking van haar vader Jamie. Dit meldt 'The Sun'.

"Elke vrijdag kwam er een vrouw naar Britneys huis met een tas vol medicijnen en ik moest dan aan Britney uitleggen wat wat was"

Fernando, een 40-jarige vader van vier kinderen, claimt dat Britney continu onder toezicht stond, niet zelf de deur uit mocht gaan, geen toegang had tot haar telefoon en dat hij als beveiliger alle tassen van eventuele bezoekers moest checken. Hij werd in 2010 aangenomen, iets meer dan een jaar nadat Jamie curator werd. Uiteindelijk duurde zijn dienstverband acht maanden.

Britney Spears haalt uit naar haters én zus
Lees ook

Britney Spears haalt uit naar haters én zus

"Elke vrijdag kwam er een vrouw naar Britneys huis met een tas vol medicijnen en ik moest dan aan Britney uitleggen wat wat was. Dus bijvoorbeeld anticonceptiepillen en zware antidepressiva. En terwijl ze dan heel normaal en aanspreekbaar was, zag je haar voor je ogen veranderen onder invloed van die medicijnen. Gewoon alsof ze in een ander universum terecht kwam en dan ging het natuurlijk vooral om die zware pillen," aldus de voormalig lijfwacht.

Jamie Spears zou de bodyguard drie tot vier keer per dag bellen om de checken hoe de boel ervoor stond. Ook zou Jamie hem dan toestemming gegeven om Britney te geven waar ze op dat moment om vroeg. "Eigenlijk besteedde ze het grootste deel van haar aan televisie kijken of sporten, veel meer deed ze niet. En als ze zich down voelde dan luisterde ze naar het liedje 'It's A Man's World' van James Brown."

Inmiddels gaat het een stuk beter met La Spears. Nadat Britney tijdens de laatste twee zittingen over het curatorschap van haar vader Jamie liet weten dat haar rijbewijs door hem werd ingenomen en ook haar vriend Sam Asghari haar niet mocht rondrijden, is de zangeres nu samen gezien met haar liefje terwijl ze zelf de auto bestuurde. Dit bleek uit een Instagram Story die Sam plaatste.

"Het enige dat ik wil is beschikken over mijn eigen verdiende geld en dat mijn vriend me ergens naar toe kan brengen in zijn f*cking auto. Sorry dat ik het zo zeg, maar het zit me werkelijk tot hier," aldus Britney tegenover rechter Brenda Penny op 23 juni. Het lijkt erop dat Britney nu iets meer bewegingsvrijheid heeft gekregen, naar aanleiding van Sams filmpje. Het stel neuriet mee met het nummer Lonely, een track van Britneys derde studio-album getiteld 'Britney'.

Fans van de popster zijn verdeeld over de video. Vele 'Free Britney-ers' vertrouwen er nog steeds niet op dat ze daadwerkelijk weer over haar eigen sociale media accounts beschikt en ook vertrouwen ze Sam niet. Sommige fans denken dat hij eveneens onderdeel is van het curatorschap en flink betaald wordt om Britney in de waan te laten dat ze echt een liefdevolle relatie hebben. Anderen denken dat hij de zangeres oprecht gelukkig maakt en niet achter haar geld aan zit.

Lees meer over
Britney Spears