Koninklijke hoogheid

Prinses Delphine voor het eerst bij Belgische nationale feestdag

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPPrinses Delphine voor het eerst bij Belgische nationale feestdag
RTL

Prinses Delphine van Saksen-Coburg (53) woonde deze woensdag voor het eerst de viering van de Belgische nationale feestdag bij met de koninklijk familie. De prinses werd vorig jaar officieel erkend als dochter van de vorige koning Albert II.

Onze zuiderburen vieren de nationale feestdag elk jaar met een groot defilé in Brussel, maar door de hevige overstromingen van afgelopen week was het dit jaar een stuk soberder. Wel marcheerde kroonprinses Elisabeth, die vorig jaar een militaire opleiding volgde, met haar familieleden langs de koninklijke tribune.

Hieronder zijn enkele foto's van Delphine te zien tijdens het defilé. 

Prinses Delphine voor het eerst bij jaarlijkse herdenking
Lees ook

Prinses Delphine voor het eerst bij jaarlijkse herdenking

Delphine van Saksen-Coburg© ANP
Delphine van Saksen-Coburg
Delphine van Saksen-Coburg en haar man James O'Hare© ANP
Delphine van Saksen-Coburg en haar man James O'Hare

Ze heeft er jaren voor moeten strijden, maar vorig jaar kwam er licht aan het eind van de tunnel voor Delphine: zij mocht zich vanaf toen eindelijk prinses noemen. Haar vader, koning Albert II, wilde nooit meewerken aan een dna-onderzoek, maar werd uiteindelijk gedwongen door de rechtbank. In 2020 kwam het verlossende antwoord: Delphine is de dochter van koning Albert II.

Sindsdien is er een hoop veranderd. Ze draagt nu de achternaam van Saksen-Coburg en mag zich officieel prinses noemen. Ook haar kinderen zijn prins en prinses. Verder is ze al op visite geweest bij haar broer koning Filip en haar vader en koningin Paola.

Royaltydeskundige Marc van der Linden vertelt er in onderstaande video alles over.

Lees meer over
Delphine BoëlKoningshuisBelgië