Toxic

Britney Spears vindt rechtszaak tegen vader traumatiserend

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesBritney Spears vindt rechtszaak tegen vader traumatiserend
RTL

Het feit dat Britney Spears (39) een rechtszaak moet aanspannen om ervoor te zorgen dat haar vader geen macht meer over haar kan uitoefenen, is 'traumatiserend, krankzinnig en deprimerend'. Dat stelt de advocaat van de zangeres volgens 'TMZ' in rechtbankdocumenten.

"Dat schaadt de geestelijke gezondheid van Ms. Spears"

De 39-jarige heeft maandag een nieuw persoon aangedragen voor het curatorschap. Haar financiën worden nu nog beheerd door pa Jamie, en dat heeft Britney senior volgens de documenten geen windeieren gelegd. Hij krijgt voor die rol een salaris van 16.000 dollar per maand plus 2.000 dollar aan onkosten, maar ving ook een deel van de omzet van Britneys tournees. Zo zou hij aan haar concertreeks in Las Vegas ruim 2 miljoen dollar hebben overgehouden.

Fans Britney Spears maken zich zorgen na delen topless-foto
Lees ook

Fans Britney Spears maken zich zorgen na delen topless-foto

In de verklaring van Britney staat dat zij geen persoonlijk contact heeft met haar vader. Hun relatie zou bijzonder ongezond zijn. 'Dat schaadt de geestelijke gezondheid van Ms. Spears, haar welzijn en haar vermogen om haar buitengewone carrière voort te zetten.'

Naam nieuwe curator

Britney en haar nieuwe juridische team hebben inmiddels ook een nieuw persoon aangedragen voor het curatorschap, meldt TMZ. Haar nieuwe advocaat Mathew Rosengart zou een verzoek hebben ingediend om accountant Jason Rubin de nieuwe toezichthouder van de Amerikaanse zangeres te maken. 

Volgens het team van Britney is Rubin een geschikte kandidaat voor het curatorschap, dat nu wordt uitgevoerd door vader Jamie Spears. In rechtbankdocumenten in handen van TMZ staat dat Rubin onder meer toezichthouder wordt van de financiën van Spears. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite staat er op 13 december een nieuwe hoorzitting gepland over onder meer dit verzoek.

Zus reageert op commotie

Het jongere zusje van Britney heeft gereageerd op verhalen dat haar strandhuis is betaald met geld van de zangeres. Jamie Lynn Spears laat maandag op Instagram weten dat ze geen appartement heeft en dat er nog nooit iemand een optrekje aan het strand voor haar heeft gekocht.

The Sun ontdekte eerder deze maand dat een penthouse aan het strand in het plaatsje Destin in de staat Florida, ter waarde van zo'n 850.000 euro, is gekocht door Bridgmore Timber LLC, een bedrijf dat volgens belastingpapieren toebehoort aan Britney. Jamie Lynn verblijft geregeld in het huis en had het er eerder op social media over dat zij en haar gezin 'een stekje in Destin hebben'.

Lees meer over
Britney SpearsJamie Lynn Spears