keizerlijke look-a-like

Slimste Mens-kijkers in verwarring door uiterlijk Joost Oomen

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© De Slimste Mens / KRO-NCRVSlimste Mens-kijkers in verwarring door uiterlijk Joost Oomen
RTL

Veel kijkers van de NPO2-kennisquiz 'De Slimste Mens' keken de afgelopen dagen hun ogen uit: deelnemende dichter Joost Oomen (31) lijkt namelijk opmerkelijk veel op cabaretier Stefano Keizers (33). Maar bovenal genieten kijkers van zijn opvallende persoonlijkheid. Op social media wordt er dan ook volop gepost over het programma.

"Zijn ze familie van elkaar?"

Joost is inmiddels twee afleveringen te zien geweest in de populaire quiz en weet de gemoederen flink bezig te houden. 'Joost Oomen doet mij denken aan Stefano Keizer' en 'Joost en Stefano, zijn ze familie van elkaar?' wordt er zoal geschreven op Twitter.

Ook zijn warme persoonlijkheid valt op: veel kijkers reageren enthousiast op zijn deelname, vooral door zijn opvallende karakter en ietwat aparte maniertjes. 'Voor alle haters hoop ik op een finale tussen Bram Douwes, Lisa Loeb en Joost Oomen. Wat een kleurrijke mensen', 'Wat is Joost Oomen een leuke kerel' en 'Ik vind hem zo heerlijk zichzelf!' schrijven kijkers over hem.

Overigens gaat de dichter vanavond weer de strijd aan tegen twee andere bekende Nederlanders: YouTube-kok Nicky Toet en Hart van Nederland-presentatrice Siham Raijoul. De Slimste Mens zie je elke werkdag om 20.40 uur bij NPO2. 

Stefano Keizers over deelname Robinson: 'Horrorverhalen gehoord'
Lees ook

Stefano Keizers over deelname Robinson: 'Horrorverhalen gehoord'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De echte Stefano kwam begin deze week ook nog in het nieuws. Hij is namelijk te zien in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson, zo werd maandag bekendgemaakt. Hoewel Stefano nooit had gedacht dat hij mee zou doen aan het 'overlevingsprogramma', heeft hij het tóch aangedurfd: "Op het moment dat ze me vroegen, kreeg ik meteen een kriebel in mijn buik en dacht ik: dit is zo'n groot avontuur. Ik moet gewoon ja gaan zeggen.'' Zijn hele reactie zie je in de video hieronder. 

Lees meer over
Stefano KeizersDe Slimste Mens