opluchting

Lichtpuntje voor zieke Sylvia uit MAFS: 'Ontlading voor mij'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/FlexmiLichtpuntje voor zieke Sylvia uit MAFS: 'Ontlading voor mij'
RTL

Sylvia van Mierlo (59), bekend van haar deelname aan 'Married At First Sight' en sindsdien een publiekslieveling, heeft een update over haar gezondheid gegeven. In gesprek met 'De Telegraaf' vertelt ze opgelucht het goede nieuws.

Sylvia en Freddy zijn beste vrienden: 'Het is altijd lachen'
Lees ook

Sylvia en Freddy zijn beste vrienden: 'Het is altijd lachen'

Onlangs ontdekte haar longarts een witte vlek op Sylvia's long tijdens een PET-scan (zie video). Uitgerekend op vrijdag de dertiende krijgt Sylvia het verlossende antwoord: "Het bleek een ontsteking en gelukkig geen kanker! Dat was een ontlading hoor bij mij en mijn geliefden. De artsen konden de kanker die in mijn longen zit wel zien. Die was niet kleiner geworden, maar gelukkig ook niet groter."

Het andere goede nieuws is dat Sylvia zich niet ziek voelt. Naar eigen zeggen heeft ze energie van 'hier tot aan Tokio'. "Als ik die testjes afneem, blaas ik een longfunctie van een jonge hond. Mijn bloed wordt gemeten en het lijkt net alsof het over iemand anders gaat… Maar ja, ik heb toch echt kanker."

Sylvia stapte van de ene achtbaan in de ander. Aan het einde van de opname periode van MAFS kreeg ze het slechte nieuws te horen. En dat terwijl ze elf jaar geleden al eens verdrietig nieuws kreeg toen er borstkanker bij haar werd geconstateerd. "Maar ik had wel iets: longkanker in de derde fase. Als ik twee weken later was geweest, was het al onbehandelbaar geweest."

Ondanks haar ziekte focust Sylvia zich niet alleen op zichzelf. Samen met MAFS-deelnemers Rein, Monique en Bert verkopen ze hun bruidskleding voor het goede doel. Wat er verder allemaal nog wordt geveild, is via deze link te zien. De veiling sluit 31 augustus en de hoogste bieder wordt gevraagd het bedrag voor 3 september over te maken. Op 5 september organiseren de realitysterren het evenement 'Dresses4Air', waarbij de kopers hun gekochte item op kunnen halen. De opbrengsten komen onder andere ten goede voor het Longfonds en het Nederlands Astmacentrum Davos. 

Lees meer over
Married at First Sight