AFGEDROOGD

Bert maakt Froukje bíj́na aan het huilen in B&B Vol Liefde

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLBert maakt Froukje bíj́na aan het huilen in B&B Vol Liefde
RTL

Toen Froukje de bed and breakfast van Bert in het Franse Saint-Seine binnen kwam lopen, noemde hij haar nog een 'lekker wijf'. Maar in de meest recente uitzending van 'B&B Vol Liefde' spreekt hij vooral over de irritaties die ze hem bezorgt.

"Vraag gewoon: 'Bert, hoe wil je het?'"

In eerdere uitzendingen heeft Froukje al aangegeven dat ze Bert autoritair over vindt komen. "Hij vindt dat dingen op zijn manier moeten gebeuren", zei ze. Dat wordt in deze uitzending vrij pijnlijk duidelijk, wanneer Bert het niet kan waarderen dat Froukje de droger (opnieuw) heeft aangezet. En dat voor 'maar' vier handdoeken. 

Froukje had namelijk goedbedoeld de was gedaan en de droger aangezet. "Maar dat is niet nodig, want de handdoeken worden wel droog in de kamer", aldus Bert. "Dat vind ik wel zonde." Vervolgens uit hij zijn ongenoegen. "Vraag gewoon: 'Bert, hoe wil je het?' of hoe dan ook. Dan moet je gewoon even wachten als ik weg ben. Het is hartstikke lief bedoeld, maar nu staat er een machine te draaien voor vier handdoekjes..."

Bert breekt in B&B Vol Liefde: 'Het lukt op dit moment niet'
Lees ook

Bert breekt in B&B Vol Liefde: 'Het lukt op dit moment niet'

Froukje vindt het een beetje flauw van Bert, vertelt ze later. "Hoe veel kan dat kosten? Kom op, zeg. Een keertje die droger extra aan. Nou ja..." Bert daarentegen gaat stug door. "Ik heb gewoon liever dat je dat aan me vraagt. Dat zijn mijn dingetjes die ik al vijf of zes jaar heb." Ook het opvouwen van Froukje vindt Bert 'hartstikke lief', maar het had niet gehoeven. "Ik vouw het niet op, ik hang het op. Dat is praktisch, want het gaat straks toch weer over een bed. Het is echt niet verkeerd bedoeld."

Ondertussen heeft Froukje het moeilijk om haar tranen te bedwingen. "Ik moest ze wegslikken", vertelt ze. "Echt, dat gevoel had ik wel. Toen dacht ik: dat gaat mij niet nog veel vaker gebeuren."

Gelukkig voor Bert lijkt Froukje op sommige momenten wel van zijn humor te kunnen genieten. In de video hieronder zie je daar meer over.

B&B Vol Liefde zie je alleen nog deze en volgende week om 20.30 uur op RTL4. Of op Videoland uiteraard.

Lees meer over
RTL Nederland