wat weet u van: De Slimste Mens?

Dit is de grote winnaar van De Slimste Mens

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Instagram @joostoomen/De Slimste MensDit is de grote winnaar van De Slimste Mens
RTL

Zeven maanden mocht Rob Kemps (35) zich de slimste noemen, maar nu is het tijd om deze titel af te staan aan zijn opvolger: cabaretière, zangeres, actrice en schrijfster Lisa Loeb (32). Zij won vrijdag de zinderende finale van PowNed-verslaggever Bram Douwes (37) en theatermaker Joost Oomen (31).

Lisa Loeb was het afgelopen seizoen de beste speler met maar liefst vijf dagwinsten, waardoor zij in deze finaleweek pas in de allerlaatste aflevering terugkeerde. Lisa nam het op tegen de spelers die een dag eerder journalist Loes Reijmer uitschakelden in de voorlaatste aflevering en opende de aflevering met - zoals beloofd - een finalelied.

Kijkers De Slimste Mens balen van niveau deelnemers in finaleweek
Lees ook

Kijkers De Slimste Mens balen van niveau deelnemers in finaleweek

Bram Douwes nam woensdag plaats in de stoel. Hij was de eerste die dit seizoen de zeven afleveringen volmaakte en pakte daarnaast drie keer de dagwinst. Toch was de Groninger niet opgewassen tegen zijn vrouwelijke tegenspeelster.

Schrijver, dichter en theatermaker Joost Oomen keerde donderdag terug in De Slimste Mens. Het quiz-talent lijkt in de familie te zitten: Joost is namelijk de neef van Astrid Kersseboom, die in de zomer van 2020 De Slimste Mens won. Helaas wist hij de bokaal niet terug in de familie te brengen.

Er was dit seizoen een hoop te doen om het programma. Zo verscheen theatermaker Rikkert van Huisstede in een jurk en kon hij rekenen op een boel (negatieve én positieve) reacties op social media. Verder uitten zowel Marc-Marie Huijbregts als Caroline van der Plas hun ongenoegen over het knippen van bepaalde passages en gaf Jennie Lena wel een héél bijzonder antwoord op de vraag: wat weet u van Hugo de Jonge? Jennie associeerde de minister namelijk met cocaïnegebruik.

Snollebolleke-Rob Kemps won in de finale van presentatrice Emma Wortelboer en cabaretier Andries Kunu en moest dit een maand geheimhouden.

Lees meer over
De Slimste Mens