ANNE+BIOS

Langverwachte speelfilm ANNE+ 14 oktober in de bioscoop

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLangverwachte speelfilm ANNE+ 14 oktober in de bioscoop
RTL

Het langverwachte bioscoopvervolg op hitserie 'ANNE+' is vanaf 14 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks woensdag bekendgemaakt. Het was al bekend dat de film er aan kwam, maar de premièredatum was nog niet gecommuniceerd.

De serie ANNE+, die tot nu toe twee seizoenen beslaat, vertelt over het leven van een jonge queer vrouw in Amsterdam. De reeks van regisseur Valerie Bisscheroux en scenarist Maud Wiemeijer kreeg in binnen- en buitenland goede kritieken door de verfrissende stijl en de queer representatie. De serie werd meerdere keren genomineerd voor onder meer de Gouden Kalveren en de Prix Europa.

Georgina Verbaan en Hadewych Minis te zien in ANNE+-film
Lees ook

Georgina Verbaan en Hadewych Minis te zien in ANNE+-film

In de film staat Anne op het punt met haar vriendin naar Montreal te verhuizen. Ondertussen worstelt zij met het afronden van haar eerste boek. In de film keren veel hoofdrolspelers uit de serie terug, waaronder Hanna van Vliet, Jouman Fattal en Jade Olieberg. Ook Romana Vrede als haar uitgever en Hein van der Heijden en Jacqueline Blom als de ouders van Anne zijn weer te zien in de film. Een grote nieuwe rol is weggelegd voor Thorn Roos de Vries.

De twee seizoenen zijn te zien op Netflix. Daarnaast zijn de rechten van ANNE+ onlangs verkocht aan Amerika en Canada en is er momenteel een Duitse remake in de maak.