harry in de tent

Martien Meiland pakt snerende Harry Mens aan op live tv

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMartien Meiland pakt snerende Harry Mens aan op live tv
RTL

De bekendste familie van Nederland, de familie Meiland, schuift op maandagavond in 'Jinek' om hun zoveelste verhuizing te bespreken. Want tja, iedere keer als de dozen net zijn uitgepakt en de verf op de muur is opgedroogd, staat er een nieuwe verhuizing voor de deur. Martien (60) pakt in het programma ook nog even zijn snerende buurman Harry Mens (74) aan.

"Wij hadden een walking dinner met de buren in de straat en toen heb ik gezegd van: wij gaan weg. En zij zeiden allemaal: dat snappen wij volledig"

De 'optochten van fans' voor de deur noemt Harry eerder namelijk al 'wishful thinking van de heer Meiland'. Hij heeft vast de fans gemist die voor het hek van de villa aan het filmen zijn en 'wijnen, wijnen, wijnen' roepen. Martien kan het daarom niet laten om de presentator op z'n plek te zetten, want van zijn uitspraken is kennelijk niets waar.

"Maar ook Harry Mens, die woont om de hoek bij ons", begint de voormalig kasteelheer. "Die gaat dan zeggen: moet je luisteren, het valt zo mee. Helemaal geen fans. Nou, wij hadden een walking dinner met de buren in de straat en toen heb ik gezegd van: wij gaan weg. En zij zeiden allemaal: dat snappen wij volledig."

Dít bedrag vragen de Meilandjes voor hun paleisje
Lees ook

Dít bedrag vragen de Meilandjes voor hun paleisje

Het huis in Noordwijk werd al als 'miskoop' bestempeld op de dag voor de verhuizing en bleek dat ook te zijn. "We hebben de hele dag mensen die in de auto langskomen en dan filmen", legt Erica uit. "En dan mensen met de fiets. Groepen met steps. Mensen die aanbellen, die willen dan op de foto." Martien vult aan: "Honderd keer op de foto in de Hoofdstraat in Noordwijk vind ik niet erg, maar als ik in m'n huis ben wil ik gewoon privacy."

Het verbaast Maxime dat haar ouders het zo lang hebben volgehouden in het huis. "Als je in de openbaarheid bent is het oké [om op de foto te gaan]. Ik vind het ook leuk dat mensen ons zo leuk vinden en van het programma genieten. Dat is enig. Maar in je huis wil je niet de hele tijd het idee hebben dat je je moet opmaken en aankleden." 

Jinek wordt iedere werkdag om 22.00 uur uitgezonden op RTL4. Bekijk de aflevering van gisteren hier terug. 

Lees meer over
Martien MeilandMaxime MeilandErica MeilandEva JinekJinek