Bizar

Muziek omstreden zanger R. Kelly steeds populairder

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMuziek omstreden zanger R. Kelly steeds populairder
RTL

De verkoopcijfers van de Amerikaanse zanger R. Kelly (54) zijn flink gestegen sinds hij schuldig is bevonden aan mensenhandel. Volgens 'Rolling Stone' is zijn albumverkoop sinds de uitspraak op 27 september ruim 500 procent omhoog gegaan. Ook de streamingcijfers laten een groei zien, aldus het Amerikaanse muziekblad.

De 54-jarige heeft vrouwen en meisjes seksueel misbruikt en laten misbruiken. De zanger zou zijn beroemdheid hebben ingezet om de vrouwen en meisjes te beïnvloeden. Maar de rechtszaak en het oordeel van de jury hebben klaarblijkelijk positief uitgepakt voor de verkoopcijfers van de zanger, die een levenslange celstraf boven het hoofd hangt.

Officiële YouTube-kanalen R. Kelly offline gehaald
Lees ook

Officiële YouTube-kanalen R. Kelly offline gehaald

Rolling Stone meldt dat het aantal streams van zijn hits als 'I Believe I Can Fly' en 'Ignition' 22 procent meer zijn gestreamd. Ook is de populariteit van de zanger in het algemeen gestegen. Waar zijn muziek in 2017 nog gemiddeld zo'n 5,4 miljoen keer per week gestreamd werd, is dat in 2021 toegenomen tot 6,4 miljoen keer per week.

Woensdag liet YouTube weten dat de officiële kanalen van R. Kelly zijn verwijderd. Daar zijn de videoclips in ieder geval niet meer te bekijken.

Lees meer over
R. Kelly