nieuw seizoen

Eerste aflevering Bureau Hofstad meteen al heftig

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEerste aflevering Bureau Hofstad meteen al heftig
RTL

In het vierde seizoen van zijn politieprogramma loopt Ewout Genemans (36) mee met agenten in Den Haag. Hij wil met de serie, waarvan deze reeks 'Bureau Hofstad' heet, onder meer laten zien dat politieagenten heel wat op hun bordje krijgen, vertelt hij maandag in 'De Telegraaf'.

"Ga er maar aan staan"

"Als er een incident op straat is, staat iedereen met z’n telefoon klaar en vind je het dezelfde dag nog op internet terug. Maar als burger zie je vaak maar een heel klein stukje", heeft Ewout tijdens de opnames van de vier seizoenen van de serie geleerd. Zo loopt hij tijdens de eerste aflevering mee met agenten die na een dodelijk verkeersongeluk de familie van het slachtoffer moeten inlichten. "Een jonge agent moet dat voor het eerst doen. Ga er maar aan staan."

Ewout over bloedstollende opnames: 'Mijn hartslag maakte overuren'
Lees ook

Ewout over bloedstollende opnames: 'Mijn hartslag maakte overuren'

De presentator hoopt dan ook op iets meer begrip bij kijkers. "Als jij met je auto aan de kant wordt gezet en de agent is geïrriteerd, kan het zomaar zijn dat hij vlak daarvoor bij zo’n soort melding is geweest. Je mag nog steeds vinden van de politie wat je wilt, maar op deze manier leer je ze in ieder geval beter kennen."

Bureau Hofstad begint op dinsdag 12 oktober om 20.30 uur op RTL 4. 

Lees meer over
Ewout Genemans