Grote eer

Jan Slagter was nerveus voor gesprek met prinses Beatrix

Door ANP··Aangepast:
Jan Slagter was nerveus voor gesprek met prinses Beatrix
RTL

Jan Slagter (67) mocht afgelopen weekend prinses Beatrix (83) interviewen over het 65-jarig bestaan van het Prinses Beatrix Spierfonds en vond dat toch wel een tikkeltje spannend, zo vertelt hij vandaag in het NPO Radio 1-programma 'Spraakmakers'. De Omroep Max-baas is naar eigen zeggen niet zo snel zenuwachtig, 'maar voor dit gesprek was ik toch wel behoorlijk nerveus'.

"Ik vond het best een eer om dit te mogen doen."

Jan mocht Beatrix interviewen over het 65-jarig bestaan van het Prinses Beatrix Spierfonds en een deel van het gesprek zal vanavond worden uitgezonden op televisie, wanneer er in een tv-special donateurs worden geworven voor de stichting.  

Prinses Beatrix steekt handen uit de mouwen voor NLdoet
Lees ook

Prinses Beatrix steekt handen uit de mouwen voor NLdoet

"Het is een heel leuk gesprek geworden", zo meent Jan, die de prinses een 'allercharmantste vrouw' noemt. "Ik was best wel nerveus hoor, dat mag je best weten. Ook als het alleen maar over spieren gaat: je hebt wel te maken met de prinses. Ik ben daar twee dagen in m'n hoofd mee bezig geweest."

Vooraf was afgesproken dat het gesprek niet over Beatrix zelf zou gaan. "En daar heb ik me keurig aan gehouden", aldus Jan. "Het was een prettig gesprek. Er zit ongeveer 15 minuten van in de uitzending. Ik vond het best een eer om dit te mogen doen."

Iemand die het blijkbaar ook nog steeds spannend vindt om prinses Beatrix te zien, is demissionair premier Mark Rutte. Hij vertelde onlangs over een grote blunder die hij bij haar beging.

Lees meer over
Jan SlagterPrinses Beatrix