Luizenmoeder

Jennifer Hoffman ontevreden over zwangerschapsverlof: 'Achterlijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Jennifer Hoffman ontevreden over zwangerschapsverlof: 'Achterlijk'
RTL

Jennifer Hoffman (40) is begin dit jaar voor het eerst moeder geworden en dat heeft haar aan het denken gezet. De actrice vertelt in een interview met de 'VARAgids' dat ze het absoluut niet eens is met de regeling voor zwangerschapsverlof voor vrouwen in Nederland, zéker in combinatie met het geven van borstvoeding.

"Alsof de overheid geld verdient aan kolfapparaten"

Volgens Jennifer is het zwangerschapsverlof in eigen land verre van lang genoeg als je ook borstvoeding geeft. "Hoe moet dat dan?" vraagt ze zich in het interview af. "Dat is echt veel te kort. (...) Alsof de overheid geld verdient aan kolfapparaten. Zit daar een dealtje achter ofzo?"

Jennifer Hoffman vraagt zich af: 'Komt dat moedergevoel nog?'
Lees ook

Jennifer Hoffman vraagt zich af: 'Komt dat moedergevoel nog?'

Volgens de actrice voldoet Nederland ook helemaal niet aan de eis van de Wereldgezondheidsorganisatie. "De WHO zegt dat vrouwen minimaal een half jaar de tijd moeten krijgen. En hier moeten ze na drie of vier maanden weer aan de slag. Achterlijk."

Zelf ondervond ze ook de nodige hindernissen toen ze zelf weer aan het werk moest, maar nog borstvoeding gaf aan haar zoon. De actrice moest voor het programma 3 op Reis naar het buitenland en haar partner Dorian was uiteindelijk genoodzaakt om haar achterna te reizen zodat zoontje Cooper toch nog moedermelk kon krijgen.

Jennifer is ook niet van plan om binnenkort te stoppen met het geven van borstvoeding. "Cooper groeit er goed door. Het gaat mij makkelijk af. Waarom zou ik dan stoppen en met melkpoeder beginnen? Dat kan over een paar maanden altijd nog."

Jennifer vertelde eerder nog in een interview dat ze haar zwangerschap als magisch heeft ervaren. 

Lees meer over
Jennifer Hoffman