Realistische weergave

John van den Heuvel niet eens met kritiek op Mocro Maffia

Door ANP··Aangepast:
© ANPJohn van den Heuvel niet eens met kritiek op Mocro Maffia
RTL

John van den Heuvel (58) kan zich absoluut niet vinden in de kritiek op de populaire serie 'Mocro Maffia'. Nadat bekend werd gemaakt dat de Videoland-serie genomineerd was voor een Gouden Televizier-Ring, lieten veel mensen op sociale media zich er over uit. Sommige vonden dat de serie over voornamelijk Marokkaanse drugscriminelen geweld verheerlijkt, maar daar is John het niet mee eens, zo vertelt hij in het Radio 10-programma 'Ekdom in de Morgen'.

"Het is een keiharde, hele donkere serie die wel goed weergeeft wat er op dit moment gaande is."

Volgens John laat de serie ook de negatieve kanten zien, namelijk dat leden van de Mocromaffia vaak 'uiteindelijk in de cel belanden' of 'hun familie kapotmaken'. De misdaadverslaggever kan zich dan ook niet voorstellen dat serie ervoor zorgt dat mensen graag bij de Mocromaffia willen. "Het is een keiharde, hele donkere serie die wel goed weergeeft wat er op dit moment gaande is."

Nasrdin Dchar wil Mocro Maffia niet op televisie
Lees ook

Nasrdin Dchar wil Mocro Maffia niet op televisie

Mocro Maffia, met onder anderen Achmed Akkabi, Robert de Hoog en Nasrdin Dchar in de hoofdrol, is al drie seizoenen lang een groot succes op Videoland. De serie werd dit jaar, als eerste programma dat niet op tv wordt uitgezonden, genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. De prijs ging uiteindelijk naar de documentaireserie De Kinderen van Ruinerwold.

Mocro Maffia-acteur Nasrdin Dchar liet vooraf aan het Gouden Televizier Gala al weten dat hij hij De Kinderen Van Ruinerwold ook gunde om te winnen. 

Lees meer over
John van den Heuvel