Kimberley Klaver: 'Eerste verjaardag Julius was echt een mijlpaal'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Kimberley Klaver: 'Eerste verjaardag Julius was echt een mijlpaal'
VAN ONZE PARTNER CORDAID

Actrice Kimberley Klaver (35) praat in gesprek met zangeres Do (40) openhartig over haar zoontje Julius. Do ging voor Cordaid op reis naar Oeganda om te zien wat er wordt gedaan om de basisgezondheid voor kinderen te verbeteren en ging in Nederland langs bij bekende moeders die vertellen over hun bevalling en het eerste levensjaar van hun kindje.

"Ik ben me er veel meer van bewust dat het heel belangrijk is dat er medici zijn"

De klaplong kwam vrij onverwachts: mede omdat Kimberley een maand te vroeg van Julius beviel. "Hij was nog zo klein en het ging best wel snel. Hij was zo fragiel", blikt de actrice terug op haar bevalling. Gelukkig ging het met de kleine al snel beter, maar Kimberley weet nog goed dat ze haar eerste jaar als moeder behoorlijk spannend vond. "Het eerste jaar was overweldigend. Heel bijzonder, je bent voor het eerst moeder en er is zoveel nieuw en eng. Ik was ook wel heel onzeker over dingen." 

Door de geboorte van haar eerste kindje, realiseert de actrice zich nu maar al te goed hoe goed het hier - op medisch gebied - in Nederland geregeld is. "Ik ben me er veel meer van bewust dat het heel belangrijk is dat er medici zijn die je ergens in kunnen ondersteunen."

Do: 'Er sterven nu meer dan tienduizend kinderen per dag'
Lees ook

Do: 'Er sterven nu meer dan tienduizend kinderen per dag'

Even later bespreken Do en Kimberley ook het opgroeien van kun kindjes. Zo vinden de twee dat inentingen voor kinderziektes in Nederland heel vanzelfsprekend is, terwijl dat niet overal zo is. "Ik heb een prachtige reis voor Cordaid gemaakt naar Oeganda, maar nu zag ik pas met eigen ogen wat voor 'n luxe dat is. Ik heb daar eerder ook nooit zo specifiek bij stilgestaan", vertelt Do. Kimberley beaamt dat en is dolgelukkig als ze terugdenkt aan de eerste verjaardag van Julius: "Dat eerste jaar was echt een mijlpaal, absoluut!" 

In de video hieronder is het hele gesprek tussen de twee te zien. 

Help 15.000 kinderen naar hun eerste verjaardag

Wereldwijd sterven elke dag meer dan 10.000 kinderen al voor hun eerste verjaardag. Terwijl dit in veel gevallen voorkomen had kunnen worden met eenvoudige medische zorg. RTL Boulevard en Cordaid komen daarom samen in actie voor goede basisgezondheidszorg voor kinderen in de meest arme gebieden ter wereld, zodat meer kinderen hun eerste levensjaar halen en veel meer kans hebben om gezond op te groeien.

Kom daarom ook in actie! SMS KAARSJE naar 4004 of doneer via cordaid.nl. Als je ‘KAARSJE’ sms’t naar 4004 krijg je een berichtje terug met daarin een linkje. Via deze link kun je heel makkelijk en snel een eenmalige donatie doen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Do maakte voor Cordaid een speciale reis door Oeganda waarbij ze meerdere klinieken bezocht. Je ziet het in de video hieronder.

Lees meer over
Kimberley KlaverCordaid