Bobbi Eden wilde in Nederland bevallen: 'Voor ondersteuning'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Bobbi Eden wilde in Nederland bevallen: 'Voor ondersteuning'
Van onze partner Cordaid

Bobbi Eden (41) praat met zangeres Do (40) openhartig over haar eerste bevalling. Terugblikkend op het grote moment - alweer vijf jaar geleden - is ze heel blij dat ze in Nederland is bevallen: "Dat was heel fijn. Ik wilde heel graag hier zijn voor als er iets zou gaan gebeuren."

"Ik ben heel blij dat hij gezond was en dat ik uiteindelijk mijn kindje in mijn armen had"

Bobbi kan de geboorte van Brandon nog herinneren als de dag van gister. Van tevoren wist ze al dat ze in een ziekenhuis wilde bevallen. "Als je vroegtijdig gaat bevallen of als er iets mis gaat tijdens de bevalling, dan weet je dat die medische ondersteuning er is." 

Het begin van haar moederschap was voor Bobbi behoorlijk spannend: "Ik was heel blij dat hij gezond was en dat ik uiteindelijk mijn kindje in mijn armen had. Maar ik vond het best wel heftig in het begin. Het ziet er toch wel heel fragiel uit, laten we eerlijk zijn." 

Kimberley Klaver: 'Eerste verjaardag Julius was echt een mijlpaal'
Lees ook

Kimberley Klaver: 'Eerste verjaardag Julius was echt een mijlpaal'

Al snel kreeg Bobbi een brief van het RIVM dat ze haar kleine kon laten vaccineren: "Hij deed het heel erg goed, maar toch is het fijn dat zijn gezondheid in de gaten wordt gehouden door professionals. Dat hij goed groeit en dat er niets raars te zien is." 

Do vult Bobbi aan: “Dat is voor ons eigenlijk de normaalste zaak van de wereld, maar natuurlijk ook best uniek als je het vergelijkt met andere landen.” Dit werd voor Do extra duidelijk tijdens haar reis met Cordaid door Oeganda. Daar zag ze met eigen ogen hoe belangrijk die medische basiszorg bij de bevalling maar ook tijdens het eerste levensjaar van een kindje is én hoe Cordaid die basisgezondheidszorg voor kinderen verbetert door goede zorg rondom de geboorte, vaccinaties en groeimonitoring.

Brandon deed het tijdens zijn eerste levensjaar al hartstikke goed en dat jaar was ook een van de mooiste jaren van Bobbi's leven: "Intens, maar echt een verrijking van mijn leven. Moet zo weer janken!" 

Help 15.000 kinderen naar hun eerste verjaardag

Wereldwijd sterven elke dag meer dan 10.000 kinderen al voor hun eerste verjaardag. Terwijl dit in veel gevallen voorkomen had kunnen worden met eenvoudige medische zorg. RTL Boulevard en Cordaid komen daarom samen in actie voor goede basisgezondheidszorg voor kinderen in de meest arme gebieden ter wereld, zodat meer kinderen hun eerste levensjaar halen en veel meer kans hebben om gezond op te groeien.

Kom daarom ook in actie! SMS KAARSJE naar 4004 of doneer via cordaid.nl. Als je ‘KAARSJE’ sms’t naar 4004 krijg je een berichtje terug met daarin een linkje. Via deze link kun je heel makkelijk en snel een eenmalige donatie doen.

Wij ervaren de gezondheidszorg zoals Bobbi die heeft gekregen vaak als vanzelfsprekend, maar in veel landen is zo'n situatie nog best uniek. Zo heeft Do onlangs een reis naar Oeganda mogen maken om daar zelf te kijken hoe het in veel klinieken geregeld is.

Veel vrouwen in het Afrikaanse land bevallen bijvoorbeeld nog thuis. Maar het kan van levensbelang zijn dat er medische hulp beschikbaar is bij de geboorte mochten er complicaties optreden. De klinieken die Do bezocht zijn dus ontzettend belangrijk en de vrouwen die zij daar ontmoette waren dan ook erg blij dat ze in de kliniek konden bevallen en waren vastbesloten met hun kindje langs een kliniek te gaan voor vaccinaties en groeimonitoring.

Do voor Cordaid in Oeganda© Cordaid
Do voor Cordaid in Oeganda
Do voor Cordaid in Oeganda© Cordaid
Do voor Cordaid in Oeganda

Hoe Do deze reis verder heeft ervaren, zie je in onderstaande video. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Bobbi EdenDo [Dominique Rijpma van Hulst]Cordaid