niet voor een prikkie

Frank wint kort geding van Rogier: 'Kon nog geen koffietje afrekenen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFrank wint kort geding van Rogier: 'Kon nog geen koffietje afrekenen'
RTL

Interieurstylisten Frank Jansen (75) en Rogier Smit (48) staan deze week lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank. Rogier heeft namelijk beslag laten leggen op de bankrekeningen van zijn ex, stelt 'De Telegraaf'. De rechtbank in Den Haag heeft inmiddels beslist dat dat beslag onmiddellijk moet worden opgeheven.

"Gelukkig waren er een aantal mensen in mijn directe omgeving die me niet aan mijn lot hebben overgelaten"

Aan de krant vertelt Frank dat hij een paar weken geleden plotseling werd bezocht door een deurwaarder: "Rogier eist al een tijdje geld van mij en ik van hem. Ik denk, ik weet bijna zeker, dat ik wat mijn eisen betreft in mijn recht sta. Rogier denkt daar totaal anders over. Kennelijk bang dat ik een deel van mijn banksaldo zou wegsluizen, liet hij beslag leggen."

Hij vervolgt: "Ik kon sindsdien nog geen kopje koffie afrekenen. Gelukkig waren er een aantal mensen in mijn directe omgeving die me niet aan mijn lot hebben overgelaten. Ze hebben me even uit de brand geholpen."

Frank en Rogier emotioneel over scheiding 'tafel en bed'
Lees ook

Frank en Rogier emotioneel over scheiding 'tafel en bed'

Gelukkig heeft de rechter nu in het voordeel van Frank beslist en zou hij binnenkort weer bij zijn rekeningen moeten kunnen: "De rechter heeft bepaald dat alle beslagen onmiddellijk moesten worden opgeheven, zodat ik vanaf nu weer bij mijn geld kan. Rogier blijkt ten onrechte actie tegen mij te hebben ondernomen. Mijn advocaat had dat overigens al meteen gezegd, toen mijn bankrekeningen waren geblokkeerd en ik even in paniek was." 

Ook hebben de twee elkaar nog even gesproken, maar dat was geen leuk gesprek. "Na afloop van het kort geding heb ik buiten de rechtszaal nog een paar woorden met hem gewisseld. Het was geen prettig gesprek. Ik kreeg alleen maar hatelijke opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd en daar kon ik het mee doen. Ik lig er niet van wakker, maar het blijft jammer dat we nu op deze manier met elkaar moeten omgaan." De krant heeft Rogier om een reactie gevraagd, maar die wilde niet reageren. 

De twee liggen al maanden met elkaar in de clinch, niet alleen om hun scheiding te regelen, maar ook vanwege een omgangsregeling van hun hondje Coco. Entertainmentdeskundige Aran Bade bezocht Rogier onlangs nog en daar vertelde hij het hele verhaal. 

Lees meer over
Frank en RogierRechtszaak