niet slim

Medewerker R. Kelly krijgt 8 jaar cel voor intimideren getuige

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Medewerker R. Kelly krijgt 8 jaar cel voor intimideren getuige
RTL

Slecht nieuws voor R. Kelly (54). Een van zijn voormalig medewerkers heeft een celstraf van acht jaar gekregen van een rechter in Brooklyn. De man, genaamd Michael Williams (38), zou vorig jaar een auto in brand hebben gestoken van een potentiële getuige in de zaak van de omstreden zanger. Dat melden Amerikaanse media.

Michael zou zich volgens de rechtbank schuldig hebben gemaakt aan intimidatie van het slachtoffer, wat hij deed om te voorkomen dat de getuige zijn baas R. Kelly wellicht in een slecht daglicht zou kunnen stellen tijdens de hoorzittingen. In juni 2020 heeft hij de auto in brand gestoken bij het huis van het slachtoffer in Florida.

Celgenoot R. Kelly komt met stripboek over hun tijd in de bak
Lees ook

Celgenoot R. Kelly komt met stripboek over hun tijd in de bak

De rechtszaak van Kelly was rond die tijd nog gaande, hij werd pas in september dit jaar veroordeeld door de rechter voor het misbruiken van minderjarige meisjes en het leiden van een georganiseerd crimineel netwerk dat gericht is op seksuele activiteiten, wat in de Verenigde Staten ook wel 'racketeering' wordt genoemd.

Michael trad voorheen op als PR-medewerker voor R. Kelly. Zijn advocaten bekijken de juridische mogelijkheden om de zaak aan te vechten.

Lees meer over
R. Kelly