look what you made me do

Taylor Swift breekt record meeste gewonnen AMA's ooit

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesTaylor Swift breekt record meeste gewonnen AMA's ooit
RTL

Tijdens de pre-show van de American Music Awards zijn Taylor Swift (31) en Ed Sheeran (30) zondag alvast gekroond tot beste mannelijke en vrouwelijke popster. Daarmee brak de zangeres het record voor de meeste gewonnen AMA's ooit, dat overigens al op haar naam stond.

Voorafgaand aan de officiële ceremonie in het Microsoft Theater in Los Angeles werd ook al bekend dat Doja Cat tenminste drie keer in de prijzen is gevallen. Ze won de award voor beste samenwerking voor het nummer 'Kiss Me More' met SZA, de prijs voor beste r&b-album voor Planet Her en de award voor beste vrouwelijke r&b-artiest. Die prijs ging bij de heren naar The Weeknd.

Actrice Blake Lively regiseert nieuwe videoclip Taylor Swift
Lees ook

Actrice Blake Lively regiseert nieuwe videoclip Taylor Swift

Ook in de hiphop- en countrycategorieën werden al voor de live uitgezonden show enkele winnaars bekendgemaakt. Megan Thee Stallion won beste hiphopalbum voor 'Good News' en de prijs voor beste hiphopartiest. Drake ging er met de mannelijke tegenhanger van die laatste award vandoor. Luke Bryan en Carrie Underwood wonnen de awards voor beste countryartiesten.

K-popgroep BTS is er zondagavond bij de uitreiking van de American Music Awards vandoor gegaan met de belangrijkste prijs, die voor artiesten van het jaar. De Zuid-Koreanen wonnen ook de awards voor best popgroep en beste popliedje, voor hun nummer 'Butter'.

Olivia Rodrigo mocht tijdens de ceremonie in Los Angeles de award voor beste nieuwe artiest ophalen, en Lil Nas X werd daar de winnaar van de prijs voor beste videoclip. De award voor beste gospelartiest ging naar Kanye West.

De Bredase dj Tiësto heeft zijn nominatie voor een American Music Awards zondag niet verzilverd. Hij legde het in de categorie beste dance-artiest af tegen Marshmello.

Naast Tiësto en Marshmello waren ook David Guetta, Illenium en Regard genomineerd in de categorie. Marshmello ging er in 2018 en 2019 ook al vandoor met een American Music Award. Guetta won de prijs in 2012, toen er voor het eerst een categorie voor dj's was. Andere winnaars van de dj-award bij de AMA's waren Avicii, Calvin Harris en The Chainsmokers.

Lees meer over
Taylor SwiftEd SheeranTiëstoThe Weeknd