racisme-aantijging

Prins Charles ontkent huidskleur-vraag over Archie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesPrins Charles ontkent huidskleur-vraag over Archie
RTL

Sinds Meghan Markle (40) tijdens haar veelbesproken interview met Oprah Winfrey (67) beweerde dat iemand van het Britse koningshuis zich destijds ‘zorgen’ had gemaakt over de huidskleur van haar baby, vroeg iedereen zich natuurlijk af om wie dit ging. Het lijkt er nu op dat we prins Charles in ieder geval kunnen uitsluiten. Zijn woordvoerder heeft namelijk laten weten dat het niet om hem gaat.

"Dit is fictie en verder geen commentaar waard"

Meghan vertelde in maart tijdens het interview met Oprah dat er 'een belangrijk lid' van het Britse koningshuis was dat zich tijdens haar zwangerschap zorgen maakte over de huidskleur van de baby. Hoewel Meghan niet wilde zeggen om wie dit ging, liet Oprah na het interview wel weten dat het in ieder geval niet om koningin Elizabeth of haar man prins Philip ging.

Prins Charles deelt foto's van ontmoeting met Elton John
Lees ook

Prins Charles deelt foto's van ontmoeting met Elton John

Buckingham Palace liet destijds weten dat ze de aantijgingen van racisme erg serieus namen. "De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend", zo stelde het paleis namens koningin Elizabeth. Harry’s broer William zei als reactie op het interview dat ze 'geen racistische familie' zijn.

Christoper Andersen, schrijver van het boek Brothers and Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan beweerde vervolgens in zijn boek dat het om prins Charles zou gaan, maar zijn woordvoerder laat nu weten dat dit niet het geval is. "Dit is fictie en verder geen commentaar waard."

Dit is overigens niet de eerste keer dat prins Charles flink in verlegenheid wordt gebracht. 

Lees meer over
Koning CharlesMeghan MarkleOprah WinfreyKoningin Elizabeth IIPrins HarryPrins WilliamPrins Philip