geen blauwtje lopen

Jeroen Snel neemt nog geen afscheid van Blauw Bloed: 'Kom terug'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJeroen Snel neemt nog geen afscheid van Blauw Bloed: 'Kom terug'
RTL

Toen onlangs duidelijk werd dat royaltyprogramma 'Blauw Bloed' een flinke metamorfose zou ondergaan, werd presentator Jeroen Snel (52) vaak aangesproken door vreemden. Veel vaste kijkers waren bang dat de show helemaal zou verdwijnen. "Het zal toch niet echt gaan gebeuren?, vroegen mensen mij op straat", vertelt de presentator vrijdag in 'De Telegraaf'.

"Ik was graag doorgegaan, maar tegelijkertijd ben ik dankbaar dat we dit programma achttien jaar hebben mogen doen"

Jeroen vond de handtekeningenacties en petities die voor het programma werden opgezet 'uniek en hartverwarmend'. Uiteindelijk bleek dat Blauw Bloed blijft, maar wel in een nieuwe opzet waarin geen plaats meer is voor Jeroen als presentator. "Ja, ik was graag doorgegaan, maar tegelijkertijd ben ik dankbaar dat we dit programma achttien jaar hebben mogen doen. Voor Hilversumse begrippen is dat een lange tijd."

Programma Blauw Bloed gaat zonder presentator verder
Lees ook

Programma Blauw Bloed gaat zonder presentator verder

De presentator gaat nu aan de slag als eindredacteur van het programma en bijbehorende on demand content. Hij sluit niet uit dat hij zo nu en dan toch opduikt in Blauw Bloed. "Ik blijf af en toe te zien als deskundige, als een item zich daarvoor leent. Als ik zaterdag voor het laatst presenteer zal ik afscheid nemen, maar niet in de zin van: u ziet mij nooit meer terug."

Lees meer over
Jeroen Snel