grote wens

Loiza openhartig over kinderwens: 'Weinige waar ik écht spijt van heb'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLoiza openhartig over kinderwens: 'Weinige waar ik écht spijt van heb'
RTL

Rond haar zesde levensjaar deelt Loiza Lamers (26) het nieuws met haar ouders: het lichaam waarin zij is geboren past niet bij haar. Over de transitie die volgt is het model bijzonder openhartig in haar zojuist verschenen boek. Hierin schrijf ze niet alleen over haar operaties, maar ook over haar kinderwens.

"Ik denk toch ergens dat er ook een beetje eigen verdriet in zit"

In een nieuwe aflevering van Aran on Tour vertelt Loiza nog meer en geeft aan dat ze ervan baalt dat ze, toen ze aan haar transitie begon, geen eicellen van haar moeder heeft laten invriezen. "Dat is een van de weinige dingen waar ik écht spijt van heb, dat ik daar niet over nagedacht heb", geeft ze toe. "Dat had mij een extra optie gegeven."

Loiza Lamers voelt zich helemaal natuurlijk vrouw bij vriend Jelle
Lees ook

Loiza Lamers voelt zich helemaal natuurlijk vrouw bij vriend Jelle

Want waar Loiza vroeger altijd riep geen kinderen te willen, begint het nu toch wel te kriebelen - helemaal nu ze een relatie heeft. "Kinderen is voor mij gewoon heel… lastig nu", vertelt het model eerlijk. "Ik heb altijd geroepen: ik hoef geen kinderen, maar ik merk dat ik nu op een punt in mijn leven ben beland dat ik merk van: het komt wel steeds naar boven."

Ergens doet het haar dan ook groot verdriet als iemand in haar omgeving aankondigt in verwachting te zijn. In de video vertelt Loiza dat ze er regelmatig emotioneel van wordt. "Ik ben sowieso een emotioneel persoon, maar ik vraag me soms ook af: waarom huil ik als ik te horen krijg dat er een kindje geboren is? Of als een vriendinnetje van mij weer zwanger is? Ik huil, omdat ik zo gelukkig ben voor die persoon, maar ik denk toch ergens dat er ook een beetje eigen verdriet in zit."

Eerder sprak Aran met Linda Hakeboom. Na haar kankerdiagnose nam de 36-jarige kijkers mee in haar verhaal. De documentairemaakster legde het proces vast voor 'Linda's Kankerverhaal', waarvoor ze zelf een Televizier-Ster won. In Aran on Tour gaan ze samen naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, waar ze haar bestralingstattoo's laat verwijderen.

Lees meer over
Loiza LamersAran Bade