frank en vrij

Radio 538 neemt afscheid van ochtendshow Frank Dane

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPRadio 538 neemt afscheid van ochtendshow Frank Dane
RTL

Luisteraars van 538 moeten binnenkort wakker worden met iemand anders. Frank Dane (40) geeft het stokje door, zo is zojuist bekendgemaakt. De dj is nu elke ochtend tussen 6.00 uur en 10.00 uur te horen met z'n sidekicks Jelte van der Goot (41), Jelmer Gussinklo (39) en nieuwslezer Roelof Hemmen (58), maar daar komt binnenkort verandering in. 

"Het is een feest om samen met Klaas, Mart en de luisteraars van 538 de dag te starten"

Wietze de Jager en Klaas van der Eerden gaan vanaf aanstaande maandag, 3 januari, dagelijks de ochtendshow op Radio 538 presenteren. Samen met nieuwslezer en journalist Mart Grol zijn zij iedere werkdag van 06.00 uur tot 10.00 uur te horen. "Ik vind het waanzinnig dat we het vertrouwen krijgen om iedere ochtend radio te maken. Het is een feest om samen met Klaas, Mart en de luisteraars van 538 de dag te starten", aldus Wietze. Klaas vult aan: "In de afgelopen drie jaar is mijn liefde voor radio ontstaan en steeds verder gegroeid. Wat er nu gebeurt, had ik niet durven dromen!"

Daarmee komt er wel een eind aan de ochtendshow van Frank Dane en zijn team. "Met de opvolging van Edwin Evers hebben zij een geweldige prestatie geleverd, wij zijn ze dan ook heel dankbaar. Wij gaan ervan uit dat wij ook in de toekomst met Frank en zijn team bij 538 zullen blijven samenwerken", aldus radio director Coco Hermans.

Frank Dane over eerste studioshow: 'Nog niet helemaal in de vingers'
Lees ook

Frank Dane over eerste studioshow: 'Nog niet helemaal in de vingers'

Frank, die ook geregeld te zien is in RTL Boulevard, nam in 2019 na twee decennia de ochtendshow van 538 over van Edwin Evers. Frank is al vanaf de jaren 90 bezig met het maken van radio bij Midvliet FM, om later over te stappen naar 538. Hier hield hij 's nachts de wacht tussen 00.00 uur en 03.00 uur en was hij ook overdag te horen als sidekick van Niels Hoogland. Ook maakte hij nog vlieguren bij Yorin FM en SLAM!.

De dj, die al meer dan 20 jaar in het vak zit, zette zich vorige week nog in voor Missie 538, waar geld werd ingezameld voor specifieke doelen van verschillende instanties zoals het Fonds Gehandicaptensport, het Ronald McDonald Kinderfonds en het Nationaal Ouderenfonds. Luisteraars konden in ruil voor een donatie een plaatje aanvragen of zelf een actie opzetten. "Het allerleukst is dat we dit echt samen met de luisteraars doen", zei Frank Dane vlak voor de start van de missie tegen het ANP. "We zijn helemaal afhankelijk van de luisteraars, zij maken het succes. Het mooist vind ik het als iemand een actie heeft bedacht om geld in te zamelen, en dat zo'n actie echt gaat leven als die persoon ermee op de radio is geweest."

De radioman presenteerde onlangs voor SBS ook de spelshow Beat Me. In het programma moeten kandidaten niet alleen beschikken over een goede stem, maar ook over inschattingsvermogen. Of de studioshow een opmaat is naar meer presentatieklussen op televisie? "Ik ben heel blij met mijn radioshow. Ik vind dit gewoon leuk om erbij te doen, net als Boulevard. Maar ondertussen moet ik gewoon tijd hebben voor mijn radioshow", zei hij afgelopen zomer tegen het ANP. "Radio staat altijd bovenaan, dat is en blijft toch mijn kindje."

Lees meer over
Frank Dane