triest

Jasmine Sendar herbeleeft traumatische jeugd: 'Nog steeds een wond'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJasmine Sendar herbeleeft traumatische jeugd: 'Nog steeds een wond'
RTL

Jasmine Sendar (44) emigreerde als peuter van Curaçao naar Nederland. Die tijd staat haar nog helder bij, met name omdat haar hele leven opeens 180 graden draaide. "In de wijk in Dordrecht waar we gingen wonen, was ik een van de weinige donkere kindjes. Buiten voelde ik me niet safe. Binnen wel", vertelt ze in tijdschrift 'Flair'.

"Kinderen wreven over mijn huid om te kijken of ik afgaf"

Jasmine spreekt in het interview openhartig over haar pestverleden. "Ik werd opgewacht, in elkaar geslagen, kinderen wreven over mijn huid om te kijken of ik afgaf", vertelt ze. Omdat de actrice de oudste was van vier, had ze geen oudere broer of zus die haar kon beschermen. "Het is nog steeds een wond, maar ik kan er nu goed mee omgaan. Ik kan alleen nog steeds slecht tegen onrecht. Zeker als het gaat over iemands huidskleur. Dat is door die tijd toch een gevoelig punt gebleven."

Jasmine Sendar te zien in nieuw seizoen Expeditie Robinson
Lees ook

Jasmine Sendar te zien in nieuw seizoen Expeditie Robinson

Aan haar ouders durfde ze het niet te vertellen, die zijn er later pas achter gekomen. Al die tijd hield Jasmine vast aan haar grote droom: filmster worden. En die droom is werkelijkheid geworden. Toch was ze ruim tien jaar geleden depressief, rond de tijd dat haar huwelijk in duigen viel en ook de werkaanvragen verminderden. "Ik voelde me gewoon nooit goed genoeg", biecht ze op.

"Ik had het gevoel dat ik in alles had gefaald. (...) Het voelde alsof ik op de bodem van een meer zat. Ik zag mensen boven me zwemmen, plezier maken, maar wat ik ook deed: ik kwam niet naar boven, kreeg geen zuurstof." Tot ze weer eens een meevaller kreeg en werd gevraagd voor een klus. 

Wat ook hielp was dat ze in die tijd weer contact zocht met haar biologische vader, die altijd op Curaçao is blijven wonen, en hem vertelde wat voor impact de scheiding op haar heeft gehad. "Dat gesprek heeft me verder geholpen, het was heel belangrijk voor het helingsproces. Mede daardoor zwom ik langzaam naar de oppervlakte", aldus Jasmine.

Jasmine was onlangs te zien in Expeditie Robinson, maar had bij thuiskomst de nodige... problemen. Meer daarover in onderstaande video.

Lees meer over
Jasmine Sendar