update

John van den Heuvel bedankt politie en beveiliging voor alertheid

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohn van den Heuvel bedankt politie en beveiliging voor alertheid
RTL

De A2 tussen Breukelen en Maarssen werd donderdag enige tijd afgesloten door de politie vanwege een dreigende situatie rondom John van den Heuvel (59). Gelukkig liep het af met een sisser. De misdaadverslaggever heeft zojuist via Instagram een update geven waarin hij zijn dankbaarheid uitspreekt.

"Dankzij deze politiemensen ben ik gelukkig in staat mijn werk te blijven doen"

'Wat een rustige werkdag leek te worden eindigde vandaag abrupt in een onoverzichtelijke, mogelijk verdachte situatie waarop door mijn politiebeveiligers van de DKDB gelukkig professioneel en adequaat is gereageerd', schrijft John, die hun 'scherpte en alertheid' zeer waardeert.

John vervolgt: 'Dankzij deze politiemensen ben ik gelukkig in staat mijn werk te blijven doen. Hopelijk maakt verder politieonderzoek meer duidelijk over de achtergronden van dit voorval. Dank voor de lieve berichtjes die ik mocht ontvangen.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Arrestatie op A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel
Lees ook

Arrestatie op A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel

De misdaadverslaggever bevestigde eerder op de dag dat er inderdaad donderdag een incident is geweest waarbij zijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. 'De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt', stelde hij in een verklaring. 

John wordt al langere tijd bedreigd vanwege zijn werk als misdaadverslaggever. Eind 2018 liep hij zodanig veel gevaar dat hij drie maanden niet aan de slag kon bij RTL Boulevard, waar hij duiding rondom misdaadzaken geeft. 

De Telegraaf, waar de journalist werkt, is blij dat de politie heeft opgetreden in de dreigende situatie. Verder wil de krant nog niet ingaan op het incident dat donderdagmiddag plaatsvond op de A2 bij Amsterdam. "Alles wat ik nu over het incident zeg is speculatief. Er is nog te veel onduidelijk over wat er precies gaande is. De zaak is in onderzoek", aldus plaatsvervangend algemeen hoofdredacteur Wim Hoogland. "Maar het is goed dat de politie heeft opgetreden. Het is al erg genoeg dat onze verslaggevers worden bedreigd door criminelen."

Lees meer over
John van den Heuvel