comeback

Actrice Bruni Heinke (81) vertolkt rol in Flikken Maastricht

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Actrice Bruni Heinke (81) vertolkt rol in Flikken Maastricht
RTL

Bruni Heinke is vrijdag voor het eerst in vijf jaar weer op televisie te zien. De 81-jarige actrice vertolkt een rol in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van de hitserie 'Flikken Maastricht'. Zij speelt een van de bewoners van een zorghuis waar tijdens de bingomiddag een brute moord is gepleegd.

Heinke was voor het laatst op televisie te zien in 2017, toen zij een rolletje speelde in de RTL 4-serie Centraal Medisch Centrum. Bij het grote publiek kreeg de actrice vooral bekendheid in de jaren negentig, toen zij bijna zevenhonderd afleveringen de rol van Helen Helmink vertolkte in soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Voor die tijd stond Heinke vooral op het toneel.

Brûni Heinke 'zag dat er iets niet klopte bij Antonie Kamerling'
Lees ook

Brûni Heinke 'zag dat er iets niet klopte bij Antonie Kamerling'

Flikken Maastricht is inmiddels begonnen aan het zestiende seizoen. De politieserie is daarmee de langst lopende Nederlandse dramaserie ooit. De serie gaat nog zeker drie jaar door, maakte AVROTROS onlangs bekend. De serie volgt de besognes van rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen. De hoofdrollen worden gespeeld door Victor Reinier, Angela Schijf, Oda Spelbos en Sergio Romero IJssel.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd afgelopen vrijdag uitgezonden en bevatte diverse grote wendingen van het plot. Uit reacties op sociale media viel op te maken dat de fans met de meeste van deze onverwachte wendingen heel blij waren.

Lees meer over
Bruni Heinke