Goed doel

Joep Beving en S10 maken nieuwe versie van De Leven

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Joep Beving en S10 maken nieuwe versie van De Leven
RTL

Pianist Joep Beving (46) en songfestivalzangeres S10 (21) hebben vandaag een nieuwe versie van het nummer 'De Leven' van Sef (37) uitgebracht. De opbrengst van de remake gaat via Stichting De Leven naar onderzoek om immuuntherapie te starten in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis.

Het origineel werd in 2011 uitgebracht door Sef en was de titelsong van de eveneens in dat jaar verschenen film Rabat. In het nummer zingt de zanger en rapper dat hij elke dag van het leven geniet, nu het nog kan.

Froukje en S10 brengen volgend jaar samen nummer uit
Lees ook

Froukje en S10 brengen volgend jaar samen nummer uit

Het idee voor de remake ontstond nadat er bij de manager van Joep kanker werd vastgesteld en hij daardoor gedwongen werd na te denken over muziek voor een komend afscheid. "De remake van S10 en Joep zorgt ervoor dat je weer met veel aandacht naar de mooie woorden van Sef kunt luisteren", zegt hij. "Ik hoop dat mensen de track net zo mooi en waardevol vinden als wij."

Sef is enthousiast over de remake: "Ik heb, door alle verschillende levens die dit nummer al heeft gehad, eigenlijk altijd al niet het gevoel dat ik kan zeggen dat het van mij is. Om het dan door S10 gezongen te horen voor een zo’n mooi doel, is heel bijzonder."

S10 kreeg vorig jaar te horen dat ze mee mag doen aan het Songfestival. De zangeres was door het dolle heen toen ze het nieuws kreeg. 

Lees meer over
S10