laatste show

Ongeneeslijk zieke Jan Rot hoopt snel op te treden: 'Als afscheidsfeest'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPOngeneeslijk zieke Jan Rot hoopt snel op te treden: 'Als afscheidsfeest'
RTL

Jan Rot (64) maakte vorig jaar bekend ongeneeslijk ziek te zijn. Na een operatie in mei aan een tumor in zijn darmen en maag, bleek de componist toch nog een uitzaaiing te hebben. Ondanks het slechte nieuws blijft Jan volop genieten van alle dagen die hij nog heeft. Zo kwam pas geleden met zijn deelname aan 'De Slimste Mens' een van zijn wensen uit. Jan mocht nog één keer meedoen en heeft dan ook 'fair and square' gewonnen. Nu hoopt hij nog zijn laatste optreden te kunnen geven, vertelt hij aan 'VARAGids'.

''Niemand weet hoe lang ik nog heb''

Jan vertelt dat hij op het podium pas écht gelukkig is en dat hij ondanks zijn ziekte nooit heeft overwogen te stoppen. ''Ik heb zelfs een zware chemokuur uitgesteld, omdat het midden in de tour zou vallen'', zegt hij in het blad. Ondanks dat hij merkt dat hij steeds meer achteruit gaat, is hij niet van het podium weg te slaan. ''Het wonderlijke ook dat ik voorheen opgeladen het podium opliep en mezelf leeg speelde, en nu – ik heb bijna geen puf meer – met een lege batterij het podium op wankel, maar al na een paar liedjes helemaal ben opgeleefd. Ik voel dan niet eens meer dat ik ongeneeslijk ziek ben."

Erik Dijkstra onder vuur na opmerking tegen terminaal zieke Jan Rot
Lees ook

Erik Dijkstra onder vuur na opmerking tegen terminaal zieke Jan Rot

Jan zag zichzelf altijd tot zijn negentigste op het podium staan, maar nu hij niet weet hoelang hij nog heeft, hoopt de zanger in ieder geval nog zijn laatste optreden te kunnen geven. ''Erg lullig dat optredens van december en januari weer allemaal verschoven moesten worden, want niemand weet hoe lang ik nog heb. Dat geldt al helemaal voor mijn grote Rotavond in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam met een toplijst bevriende gastzangers en muzikanten, dat ook bedoeld is als een groots afscheidsfeest'', vertelt de zanger. Jan blijft desondanks optimistisch: ''Enfin, een extra reden om nog een tijdje te blijven leven.''

Ook de Vrienden van Amstel Live ging afgelopen weekend niet door vanwege de geldende coronamaatregelen, die pas de avond ervoor op de persconferentie bekend werden gemaakt. Daarom gingen de voorbereidingen tot de avond ervoor door. Simon Keizer had geen goed woord over voor de aanpak van de overheid: