HETZE HET NOU WEER OVER JOHN?

Johan Derksen klaar met 'hetze' van Angela de Jong tegen John de Mol

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohan Derksen klaar met 'hetze' van Angela de Jong tegen John de Mol
RTL

Als er iemand momenteel geen blad voor de mond neemt over de rol van John de Mol (66) in het schandaal rondom 'The Voice', is het wel Angela de Jong (45). De recensente van het 'AD' noemde hem al een 'laffe hond' die zich verschuilt achter zijn zoon Johnny (43). Johan Derksen (72) vindt de kritiek van Angela allemaal een beetje ver gaan. Hij spreekt van 'een hetze'.

"Angela de Jong heeft een obsessie voor de familie De Mol"

Angela's meest recente column is bij Johan in het verkeerde keelgat gecshoten. "Kijk, ik heb vandaag naar Wilders zitten kijken en die heeft een obsessie voor de islam. En Angela de Jong heeft een obsessie voor de familie De Mol, want als ik haar columns lees – en ik lees ze graag hoor, want ze is heel belangrijk voor het AD – dan deugt er helemaal niets aan alles wat John de Mol doet", zegt hij in VI Vandaag.

Johan is van mening dat de kritiek die Angela op John heeft steeds meer op een hetze begint te lijken. Overigens maakte het Talpa van John laatst bekend het AD van Angela te boycotten. "Wat ik haar kwalijk neem: ik las vandaag dat seksuele intimidatie de smeerolie is voor de commerciële televisie, zoiets maakte ze ervan. Nou, wij zitten hier: ik 24 jaar en jullie 2 jaar minder, maar ik heb nog nooit iets van seksuele intimidatie gemerkt hoor."

Erik de Zwart: 'John de Mol creëerde een angstcultuur'
Lees ook

Erik de Zwart: 'John de Mol creëerde een angstcultuur'

Al met al vindt Johan dat Angela te veel kritiek uit op John. "Ja, ik vind het hetzerig worden. Ze heeft weleens bij ons gezeten toen jij nog die afschuwelijke talkshow had en toen zei ze ook dat John de Mol zich overal mee bemoeide."

Maandag begon HLF8 weer, de talkshow van Johnny de Mol. Daarin moest hij het uiteraard hebben over de misstanden rondom The voice of Holland, waar zijn familie bij betrokken is. Zijn vader John bedacht het programma uiteraard jaren geleden. En zijn 'aangewaaide oom' Jeroen Rietbergen bleek zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer over
Johan DerksenAngela de Jong