the voice-aantijgingen

Ali B reageert op aflevering BOOS: 'Geen seksuele relatie gehad met kandidaten'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAli B reageert op aflevering BOOS: 'Geen seksuele relatie gehad met kandidaten'
RTL

De aflevering van 'BOOS' over de misstanden bij 'The voice of Holland' toonde hoe meerdere vrouwen Ali B (40) beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er is aangifte van verkrachting tegen de rapper gedaan en er ligt nog een tweede aangifte. Ali reageert nu zelf op de uitzending van 'BOOS' via Instagram.

"Nooit maakte ik mij schuldig aan machtsmisbruik laat staan aan enig strafbaar feit"

'De verhalen van deelnemers over wat zij hebben ervaren vind ik heftig en schokkend. Ook mij was dit niet bekend', aldus Ali. De rapper houdt vol dat hij zich 'nooit schuldig' heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. 'Nooit heb ik enige seksuele relatie met een kandidaat gehad of gezocht. Toch word ik hiervan verdacht gemaakt', gaat hij verder.

Afleveringen The Voice en docu Ali B van Videoland verwijderd
Lees ook

Afleveringen The Voice en docu Ali B van Videoland verwijderd

Ali geeft toe 'de afgelopen tien jaar' affaires te hebben gehad. 'Maar nooit maakte ik mij schuldig aan machtsmisbruik laat staan aan enig strafbaar feit. Er liggen nu twee anonieme aangiftes die met veel spektakel als nieuws worden gebracht. Dat is onterecht. Dit neigt naar een trial by media.' De rapper stelt zich niet 'publiekelijk' te kunnen verweren en is stellig dat het OM de aangiftes zal seponeren. 'Ik heb mij namelijk niet schuldig gemaakt aan wat mij in de aangiftes wordt verweten. Er is daar ook geen enkele aanwijzing voor.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Volgens John van den Heuvel overwegen nog meer vrouwen om aangifte te doen:

Lees hier alle aantijgingen jegens Ali B

Lees meer over
Ali BBOOSThe Voice Of HollandSeksueel grensoverschrijdend gedrag