Hobbelige weg

Linda Hakeboom over angsten na behandeling: 'Zaadje van onrust blijft aanwezig

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLinda Hakeboom over angsten na behandeling: 'Zaadje van onrust blijft aanwezig
RTL

Eind vorig jaar kreeg Linda Hakeboom (36) goed nieuws: haar behandelingen tegen kanker zaten erop, wat betekent dat ze éindelijk weer vooruit kan kijken. De presentatrice vertelt in de nieuwe 'Grazia' over haar toekomstplannen, maar ook over het onrustige gevoel dat ze, zo verwacht ze zelf, de rest van haar leven zal hebben.

"Nu moet ik het ineens weer zelf doen, terwijl er net een stoomlocomotief over me heen is gereden"

Linda vertelt dat er, nu de behandelingen erop zitten, weer een andere heftige periode is aangebroken. Zo heeft ze constant flashbacks naar die intense behandelperiode, iets waarvoor ze in behandeling is bij een psycholoog. "Ik merk dat het vrij intensief is. Hiervoor was het allemaal heel helder: je bent ziek en onder behandeling. Nu moet ik het ineens weer zelf doen, terwijl er net een stoomlocomotief over me heen is gereden, mijn fysiek nog niet meewerkt en het geestelijk ook nog niet gaat zoals ik wil."

Linda Hakeboom: 'Bevriezen van lichaam is overlevingsmechanisme'
Lees ook

Linda Hakeboom: 'Bevriezen van lichaam is overlevingsmechanisme'

De presentatrice vertelt dat het angstgevoel dat de kanker kan terugkomen waarschijnlijk altijd zal blijven. Linda kreeg na haar chemotherapie nog een operatie, waarbij de artsen zagen dat er nog wat levende kankercellen zaten. Ze kreeg de boodschap dat 'waarschijnlijk' alles was weggesneden, maar een garantie kunnen ze haar niet geven. "Ze kunnen alleen maar zeggen dat het er heel goed uitziet. Ik krijg in februari weer een scan, dat is opnieuw heel spannend. Dat zaadje van onrust blijft aanwezig."

Desondanks gaat ze met een goed gevoel het nieuwe jaar in. "Ik geniet van ieder moment en van iedereen die ik tegenkom. Mijn enige echte doel voor 2022 is een boek schrijven over alles wat ik heb meegemaakt. Het wordt een verlengstuk van mijn vlogs, waarbij ik nog dieper kan ingaan op de materie."

Linda vertelde eerder in Aran on Tour ook dat ze erg moest wennen aan de 'nieuwe' Linda. 

Lees meer over
Linda Hakeboom