foutje, bedankt

Stemsite de Gouden RadioRing gehackt, tussenstand lekt uit

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPStemsite de Gouden RadioRing gehackt, tussenstand lekt uit
RTL

Een onrustig dagje voor de organisatie van de Gouden RadioRing: de stemsite voor de nominaties van de RadioRing is namelijk gehackt. Op 'radioring-leaker.nl' kun je zien hoeveel stemmen er zijn uitgebracht. Wij hebben even gebeld met de AVROTROS, die op dat moment nog van niks weten.

"Deze technische fout is direct gecorrigeerd toen we erachter kwamen"

De website zou naar eigen zeggen in de stemsystemen zijn gekomen van de verkiezingen. Naar aanleiding hiervan, laat AVROTROS het volgende aan ons weten: "Door een technische fout aan onze kant is er informatie gelekt over het stemmen op de RadioRing. Deze technische fout is direct gecorrigeerd toen we erachter kwamen."

Volgens hen is de tussenstand niet actueel: "De informatie die online staat is een momentopname van 17 januari, toen de eerste stemronde nog open was. (...) Belangrijk vinden we om extra te vermelden dat er geen persoonlijke gegevens zijn gelekt. Bij stemronde 2 worden alle uitgebrachte stemmen uit ronde 1 gewist. Er wordt dan dus weer op 0 begonnen."

 Dít zijn de genomineerden van de Gouden Radioring
Lees ook

Dít zijn de genomineerden van de Gouden Radioring

Op de site - waar de informatie inmiddels niet meer te zien is - was te zien dat Mattie & Marieke op nummer 1 stond als beste programma, Bram Krikke bovenaan stond als beste presentator, Emmely de Wilt als beste presentatrice en ook de podcast Broers met Sam & Rijk favoriet was.

Mocht je nog willen stemmen, dat kan tot morgenavond. De uitreiking van de Gouden RadioRing is morgen te zien vanaf 20.00 uur op het YouTube-kanaal van AVROTROS.