je voice laten horen

SPEC.: 'Verbieden medewerkers niet te praten, moedigen het aan'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPSPEC.: 'Verbieden medewerkers niet te praten, moedigen het aan'
RTL

Ali B (40) legt gedurende het onderzoek naar de misstanden achter de schermen bij 'The voice of Holland' al zijn activiteiten neer. Dat liet SPEC., het managementbureau van de rapper en zijn vrouw, woensdag weten in een verklaring op Instagram. Het gerucht gaat nu dat medewerkers van het bedrijf niets meer mogen zeggen, maar een woordvoerder van SPEC. laat aan RTL Boulevard weten dat daar niets van klopt.

"Iedereen bij SPEC. is vrij om te zeggen, denken en voelen wat hij/zij wil"

"Iedereen bij SPEC. is vrij om te zeggen, denken en voelen wat hij/zij wil. Dat is altijd zo en dus ook in deze kwestie", aldus de woordvoerder. "Zoals we gisteren in ons statement hebben kenbaar gemaakt heeft dit ook een enorme impact op ons allemaal en moedigen we aan om veel in gesprek te gaan en blijven over dit onderwerp, zodat dit kan bijdragen aan een veilige industrie voor iedereen."

Verder bevestigt de woordvoerder aan ons dat geen van de artiesten voor wie zij het management doen, heeft aangegeven de samenwerking te willen stoppen na het nieuws van de afgelopen weken.

Famke Louise: 'Nooit iets voorgevallen tussen Ali B en mij'
Lees ook

Famke Louise: 'Nooit iets voorgevallen tussen Ali B en mij'

Zangeres Numidia, die in 2015 meedeed aan The Voice Kids en ook wordt vertegenwoordigd door SPEC., heeft zich eerder wel uitgesproken op haar Instagram over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Donderdag laat ze aan RTL Boulevard weten: "Mijn management laat mij volledig vrij. Daarnaast kan niemand mijn mond snoeren, ik zeg altijd wat ik wil. Dus het zou ook heel onlogisch zijn als dit het geval is. SPEC. is voor mij meer dan één persoon. Er zit een heel team met mensen die keihard voor mij werken en ik ben daar blij mee."

Tevens wil ze benadrukken zelf geen 'negatieve ervaringen' te hebben gehad gedurende haar tijd bij The Voice Kids, ook niet met Ali. "Ali heeft altijd veel respect gehad voor mij en mijn muziek", aldus Numidia.

Het onlineprogramma BOOS kwam donderdag met het nieuws over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma naar buiten. Tegen coach Ali zijn inmiddels twee aangiftes gedaan, een door een oud-deelnemer. Die aangifte is voor verkrachting, zo vertelde de aanklaagster aan programmamaker Tim Hofman.

RTL legde de samenwerking met Ali gedurende het onderzoek naar de aantijgingen stil. Ook over bandleider Jeroen Rietbergen, coach Marco Borsato en een regisseur deden meerdere vrouwen hun verhaal.

Lees meer over
Ali BThe Voice Of HollandSeksueel grensoverschrijdend gedrag