achtervolging

Geen vervolging na dreigingsincident John van den Heuvel op A2

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGeen vervolging na dreigingsincident John van den Heuvel op A2
RTL

Het Openbaar Ministerie gaat definitief niet over tot strafvervolging van de man die was aangehouden vanwege een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel (59) op de A2. De man werd op 6 januari gearresteerd vanwege zijn rijgedrag tussen Amsterdam en Utrecht, in de buurt van de auto die de beveiligde journalist vervoerde.

De man kwam een paar dagen later weer op vrije voeten. Toen al gaf het OM aan dat de verdachte situatie 'toeval' leek te zijn. Maandag liet justitie weten dat de man achteraf bezien 'ten onrechte is verdacht van het voorbereiden van ernstige strafbare feiten'. Het OM zegt dat de aanvankelijke verdenking en arrestatie van de man 'op goede gronden' waren gebaseerd.

Verdachte in situatie John van den Heuvel vrijgelaten, niet genoeg bewijs
Lees ook

Verdachte in situatie John van den Heuvel vrijgelaten, niet genoeg bewijs

In RTL Boulevard zei John eerder dat zijn beveiligers het idee hadden dat hij gevolgd werd door een auto. In de auto van de verdachte zouden volgens de misdaadjournalist onder meer een bivakmuts en meerdere telefoons, waaronder een cryptotelefoon, zijn gevonden. Volgens de advocaat van de man zijn er geen strafbare goederen in zijn auto aangetroffen.

De misdaadverslaggever wordt beveiligd in verband met zijn werk voor onder meer De Telegraaf. Eind 2018 liep hij zodanig veel gevaar dat hij drie maanden niet aan de slag kon bij RTL Boulevard, waar hij duiding geeft over misdaadzaken. Ook na de moord op zijn collega Peter R. de Vries afgelopen zomer verscheen hij enige tijd niet in het programma.

Lees meer over
John van den Heuvel