HENNY PLEASE

Henny Huisman keert niet terug op tv maar gaat theaters in

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHenny Huisman keert niet terug op tv maar gaat theaters in
RTL

Henny Huisman (70) komt dit najaar met een eigen onemanshow naar het theater, meldt 'De Telegraaf'. De oud-presentator van de 'Soundmixshow' trekt vanaf 6 september met de voorstelling Het achterste van mijn tong langs veertig theaters.

"Een beetje alsof ik je als toeschouwer stiekem wat dingen toefluister"

"In mijn vorig jaar verschenen biografie heb ik al veel verteld over hoe het er tijdens programma’s als de Surpriseshow en Soundmixshow achter de schermen aan toeging, maar in deze voorstelling ga ik nog een stapje verder", vertelt Henny aan de krant. "Een afrekening met oud-collega’s wordt het overigens niet. Het is vooral de bedoeling dat het publiek anderhalf uur iets te lachen heeft en ik voortdurend interactie met hen maak."

Henny Huisman over nieuwe rol: 'Ik doe alles voor mijn publiek'
Lees ook

Henny Huisman over nieuwe rol: 'Ik doe alles voor mijn publiek'

In de show gaat Henny het publiek 'de dingen vertellen die je op televisie niet zag'. "Een beetje alsof ik je als toeschouwer stiekem wat dingen toefluister die je niet te horen of zien kreeg op het moment dat de camera’s aangingen. Tijdens die jaren in Hilversum en Aalsmeer bleef dat netjes binnenskamers, maar zoveel jaar na dato kan dat, met een grap en een grol, best naar buiten."

Het idee voor de onemanshow kwam van cabaretier Silvester Zwaneveld, vertelt hij aan de krant. "Die jongen had aanvankelijk geen idee dat hij mij daarmee toch een beetje in de voetsporen laat treden van Toon Hermans. Met diezelfde humor wil ik het straks namelijk gaan doen. Ik heb veel van zijn cabaretvoorstellingen bezocht en zie hem als mijn grote voorbeeld. Dat ik mijn carrière op deze manier kan afsluiten, is fantastisch."

Lees meer over
Henny Huisman