parton me?

Dolly Parton steekt hit 9 to 5 in nieuw (glitter)jasje

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDolly Parton steekt hit 9 to 5 in nieuw (glitter)jasje
RTL

Voor een nieuwe documentaire is Dolly Parton de studio ingedoken om opnieuw haar hit '9 to 5' op te nemen. Deze keer deed ze dat in duetvorm met Kelly Clarkson (39). De makers van de docu kregen ook toestemming om acht andere liedjes van de 76-jarige te gebruiken, schrijft 'Variety'.

"Deze versie is wat melancholischer, omdat vrouwen nog steeds vechten voor gelijke behandeling"

Still Working 9 to 5 gaat in maart in première op festival SXSW. In de documentaire worden actrices en andere vrouwelijke medewerkers van de film 9 to 5 uit 1980 geïnterviewd. In die comedy zijn Jane Fonda, Lily Tomlin en Parton het seksistische gedrag van hun baas zat en komen in actie. In de docu blikken de drie vrouwen en andere medewerkers terug op het maken van 9 to 5, een film die de manier waarop vrouwen werden behandeld in de zakenwereld aan de kaak wilde stellen op een zo luchtig mogelijke manier, om zo toch een groot publiek te bereiken.

Dolly Parton vindt het prachtig hoe Taylor Swift omgaat met kritiek
Lees ook

Dolly Parton vindt het prachtig hoe Taylor Swift omgaat met kritiek

Ook actrices uit een 9 to 5-Broadwayshow uit 2009, onder wie Allison Janey, komen aan het woord in Still Working 9 to 5. Rita Moreno, die in 1980 in een sitcom gebaseerd op 9 to 5 te zien was, doet ook mee aan het project.

De nieuwe versie van het liedje 9 to 5 heeft een minder vrolijke toon dan het origineel, legt een van de regisseurs van de docu uit aan Variety. "In Dolly's eerste uitvoering klonk flink wat hoop. Deze versie is wat melancholischer, omdat vrouwen nog steeds vechten voor gelijke behandeling en dat 42 jaar nadat het liedje uit is gekomen nog steeds niet is bereikt."

Lees meer over
Dolly PartonKelly Clarkson