verdriet en vreugde gaan hand in hand

Roy uit Over Mijn Lijk verwacht kindje: 'Hoe lang kan ik ervan genieten?'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Over Mijn Lijk BNNVARA 02-02-2022Roy uit Over Mijn Lijk verwacht kindje: 'Hoe lang kan ik ervan genieten?'
RTL

De aflevering van 'Over Mijn Lijk' van vorige week eindigde met een leuk nieuwtje: Roy en Annick zijn in verwachting van hun eerste kindje. Een gezin stichten was een grote wens van het pasgetrouwde stel, maar door de hersentumor van de 30-jarige Roy is het nog maar de vraag hoe lang hij van het ouderschap kan genieten.

"Ik weet dat er ergens een moment komt dat 'ie zijn vader moet gaan missen"

Roy en Annick zijn door het dolle heen als blijkt dat ze een 'mini-Roy' verwachten. Toch voelt het door de ziekte van Roy allemaal wel heel erg dubbel. "Aan de ene kant praten we over de dood, en aan de andere kant over een nieuw leven", vertelt Roy als presentator Tim Hofman langskomt.

Hij vervolgt: "Ik geniet vooral van de zwangerschap van Annick, en van alle leuke dingen die we meemaken. Maar ik denk wel heel erg na over het feit: hoe lang kan ik er nog van genieten?" Want vanwege zijn ziekte is de toekomst onzeker. "In het beste geval is het kindje 10 voordat papa er niet meer is."

Hartverscheurend: Kiki (16) versiert eigen urn in Over Mijn Lijk
Lees ook

Hartverscheurend: Kiki (16) versiert eigen urn in Over Mijn Lijk

Toch blijft hij hoop houden, al weet hij niet of dat reëel is. "Ik weet dat er ergens een moment komt dat 'ie zijn vader moet gaan missen. Dat vind ik echt wel een dingetje, maar we hebben er ook zelf voor gekozen. (…) Soms denk je wel: heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Voor hetzelfde geld overkomt me wat en zit ik er over een paar maanden heel anders bij. Dan wordt het natuurlijk wel een heel andere zwangerschap voor Annick en is het voor zo’n kleintje totaal anders opgroeien."

Het mooie nieuws is door de families van Roy en Annick met blijdschap ontvangen en al hebben zij uitgesproken hen door dik en dun te steunen, toch heeft de zwangere Annick er af en toe moeite mee. "Soms weet ik niet meer wat ik voel", vertelt ze. "Ik wil zo graag gelukkig zijn dat ik zwanger ben, maar soms raak ik dat gevoel ook wel eens kwijt en dan voel ik me gewoon heel erg schuldig naar de baby toe, omdat ik hem alle liefde wil geven. Maar soms lukt dat niet omdat Roy zijn ziekte overheersend is."

In Over Mijn Lijk volgt Tim Hofman jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Sinds de start van het nieuwe seizoen op 5 januari is het aantal kijkers niet onder het miljoen gezakt.

Over Mijn Lijk is elke woensdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. De aflevering van afgelopen woensdag kijk je hier terug.

Lees meer over
Tim HofmanOver Mijn Lijk