Good 4 You

Olivia Rodrigo uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar door Billboard

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
Olivia Rodrigo uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar door Billboard
RTL

Olivia Rodrigo (18) is volgens Billboard de Vrouw van het Jaar 2022. De zangeres zal op 2 maart in het zonnetje worden gezet op het Women in Music awardsgala van het Amerikaanse muziekblad.

"Een van de meest authentieke en opwindende nieuwe artiesten"

De Amerikaanse Olivia brak vorig jaar door met haar nummers Drivers License en Good 4 You, die wereldwijd hits werden. Ook haar debuutalbum SOUR werd goed ontvangen.

Pink sleept prestigieuze oeuvreprijs van Billboard binnen
Lees ook

Pink sleept prestigieuze oeuvreprijs van Billboard binnen

"Haar talenten als verhalenverteller en songwriter hebben van Olivia een van de meest authentieke en opwindende nieuwe artiesten gemaakt die in jaren op het toneel is verschenen", stelt Hannah Karp van Billboard. "Ze heeft absoluut ongelooflijk succes behaald voor een debuterend artiest. We zijn verheugd om haar unieke stem en de enorme impact die ze in zo'n korte tijd op fans over de hele wereld heeft gehad te vieren."

De jonge zangeres treedt als Vrouw van het Jaar in de voetsporen van grote namen als Beyoncé, Madonna en Lady Gaga. Taylor Swift is de enige die de titel twee keer ontving, in 2011 en 2014. Vorig jaar werd Cardi B door het muziekblad verkozen tot Vrouw van het Jaar.

Lees meer over
Olivia Rodrigo