geen rolmodel

Zendaya is het niet eens met kritiek op serie Euphoria

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesZendaya is het niet eens met kritiek op serie Euphoria
RTL

Haar personage Rue in serie 'Euphoria', is volgens Zendaya (25) geen persoon om een voorbeeld aan te nemen. Dat benadrukt de actrice maandag tegenover 'Entertainment Weekly' na kritiek van antidrugsorganisatie D.A.R.E.

"Onze show is geen morele les die mensen leert hoe ze hun leven moeten leiden of hoe ze zich moeten gedragen"

Afgelopen maand beschuldigde D.A.R.E. de makers van Euphoria ervan drugsgebruik door tieners te verheerlijken. "In plaats van de wens van iedere ouder te onderschrijven dat hun kind behoed wordt voor de potentieel vreselijke consequenties van drugsgebruik en ander risicovol gedrag, kiest HBO's televisiedrama Euphoria ervoor drugsgebruik, verslaving, anonieme seks, geweld en ander destructief gedrag te verheerlijken en als normaal te laten zien", stelde de organisatie tegenover TMZ.

HBO kondigt derde seizoen van Euphoria aan
Lees ook

HBO kondigt derde seizoen van Euphoria aan

Daar is Zendaya het niet mee eens. "Onze show is geen morele les die mensen leert hoe ze hun leven moeten leiden of hoe ze zich moeten gedragen. Wat we juist met Euphoria willen doen, is mensen zich iets minder alleen laten voelen in hun ervaringen en hun pijn. Ze te laten zien dat ze niet de enigen zijn die doormaken waar zij mee te dealen hebben."

Lees meer over
ZendayaHBO Max