#FriendsCensored

Boze fans in China laten zich uit over gecensureerde versie van Friends

Door ANP··Aangepast:
© ANPBoze fans in China laten zich uit over gecensureerde versie van Friends
RTL

De populaire Amerikaanse sitcom 'Friends' is sinds deze week weer in China te zien, maar wel in een iets aangepaste versie. Chinese kijkers uiten op sociale media hun onvrede over het feit dat verwijzingen naar een lesbische relatie uit de serie zijn geschrapt. De hashtag #FriendsCensored werd trending op het platform Weibo, tot ook die werd gecensureerd.

In de serie wordt hoofdpersonage Ross door zijn vrouw Carol verlaten wanneer zij erachter komt dat ze op vrouwen valt. Zij krijgt vervolgens een relatie met Susan. Conversaties waarin die lesbische relatie ter sprake komt, zijn niet te zien. Ook andere gesprekken met een seksuele lading zijn gecensureerd.

De sitcom, die tien seizoenen beslaat, is erg populair in China. Friends was in 2012 al een tijd te zien in China, toen nog zonder aanpassingen. Vrijdag werd het eerste seizoen opnieuw op verschillende Chinese streamingplatforms uitgebracht. De komende tijd zal van de succesvolle serie één seizoen per week uitkomen.

Friends-acteurs staan stil bij overleden collega 'Gunther'
Lees ook

Friends-acteurs staan stil bij overleden collega 'Gunther'

Het gebeurt wel vaker dat er in China aangepaste versies van films en series verschijnen. Recent gebeurde dat nog bij de culthit Fight Club, toen de film een heel ander einde kreeg. Na ophef over de aanpassingen is het oorspronkelijke einde van die film weer hersteld.

 

Vorig jaar kwam de populaire serie met een reünie. Trouwe Friends-fan en deskundige Eric de Munck vertelt RTL Boulevard hier meer over. 

Lees meer over
Friends