update

Glennis Grace nog steeds vast in Amsterdams cellencomplex

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGlennis Grace nog steeds vast in Amsterdams cellencomplex
RTL

Glennis Grace heeft haar tweede nacht op het politiebureau van Amsterdam doorgebracht. Zaterdag werd de 43-jarige zangeres in Amsterdam aangehouden op verdenking van onder meer mishandeling in een supermarkt. Een woordvoerder van de politie heeft de identiteit formeel niet bevestigd, maar de advocaat van Glennis Grace, Kerem Canatan, zei zondagavond dat het om de zangeres gaat.

"Zij werd daarbij uitgelachen waarna zij een medewerker zou hebben geduwd"

Zaterdag werden Glenda Batta, zoals de zangeres voluit heet, en haar 15-jarige zoon Anthony aangehouden na een vermeend gevecht in een supermarkt. De zoon van Glennis zou eerder die middag een e-sigaret hebben opgestoken in de winkel en werd daarop aangesproken door medewerkers. Hij zou daarna met verwondingen zijn thuisgekomen, zo verklaart Glennis' advocaat.

Glennis Grace en zoon opgepakt na bedreigen Jumbo-medewerkers
Lees ook

Glennis Grace en zoon opgepakt na bedreigen Jumbo-medewerkers

Glennis is daarna verhaal gaan halen bij de supermarkt. "Cliënte is naar de supermarkt gegaan om deze medewerkers daar op aan te spreken. Zij werd daarbij uitgelachen waarna zij een medewerker zou hebben geduwd." Haar advocaat heeft bevestigd dat de zangeres een medewerker heeft geduwd, maar dat ze zich niet herkent in de beschuldigingen dat ze heeft geschopt en geslagen. 

Haar advocaat: "Bij een vechtpartij die gelijktijdig of aansluitend in de supermarkt plaatsvond heeft zij geprobeerd mensen tegen te houden. Zij heeft daarbij in elk geval zelf geen geweld gebruikt."

De politie liet zondag aan RTL Boulevard weten dat er drie verdachten zijn aangehouden voor vernieling, bedreiging en mishandeling van personeel. Deze drie verdachten - een vrouw van 43 jaar, een jongen van 15 jaar en een man van 27 jaar - zijn Glennis Grace, haar zoon Anthony en een nog onbekende man. Het is wel duidelijk dat het hier niet om Glennis' ex-vriend en gitarist Lévy Simon gaat.

Ayse Cimen, de advocate van de 15-jarige zoon van Glennis, laat weten dat hij van plan is om aangifte te doen van mishandeling. 

Lees meer over
Glennis Grace