OM-uitspraak Lil Kleine

Lil Kleine terug de cel in na hoger beroep OM

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLil Kleine terug de cel in na hoger beroep OM
RTL

Lil Kleine (27) werd twee weken geleden in afwachting van een onderzoek tegen hem vrijgelaten, nadat hij eerder werd opgepakt na een geweldpleging op de Prinsengracht in Amsterdam. Vandaag krijgt de rapper te horen dat hij zijn vrijheid toch weer moet inleveren, want de rechtbank van Amsterdam oordeelt maandag dat hij de komende 14 dagen in voorlopige hechtenis moet.

"De raadkamer is van oordeel dat er voldoende ernstige bezwaren zijn voor poging tot zware mishandeling"

Het Openbaar Ministerie vroeg de rechtbank om de rapper langer vast te houden. De rechtbank van Amsterdam laat het volgende weten via Twitter: 'De raadkamer heft de schorsing van de voorlopige hechtenis van een 27-jarige man op. De raadkamer is van oordeel dat er voldoende ernstige bezwaren zijn voor poging tot zware mishandeling. De man blijft de komende 14 dagen in voorlopige hechtenis.'

Nienke Hoogervorst, de advocaat van Lil Kleine laat aan RTL Boulevard weten dat er voorlopig geen reactie komt.

OM in hoger beroep: genoeg bezwaren om Lil Kleine langer vast te houden
Lees ook

OM in hoger beroep: genoeg bezwaren om Lil Kleine langer vast te houden

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Yvonne Coldeweijer deelde beveiligingsbeelden waarop te zien is hoe Lil Kleine vermoedelijk zijn verloofde Jaimie Vaes mishandelt. Op de beelden is te zien dat de rapper een woordenwisseling heeft met zijn vriendin en haar aan haar haren de auto uit trekt.

Kort na het bericht van Lil Kleines advocaat over zijn vrijlating verlaat de rapper met gierende banden de rechtbank. Je ziet het op exclusieve beelden van RTL Boulevard: 

Lees meer over
Lil KleineJaimie Vaes